Acasa Justiție Alina Gorghiu, audiată în dosarul „Turceni-Rovinari”

Alina Gorghiu, audiată în dosarul „Turceni-Rovinari”

4 min read
0
0
380

Alina Gorghiu, preşedintele PNL, ar putea fi audiată în dosarul „Turceni-Rovinari” în care fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova sunt aşteptaţi astăzi în fața Instanței Supreme. Potrivit unor surse, citate de Realitatea TV, audierea Alinei Gorghiu în dosarul lui Ponta, solicitată de unul dintre avocaţi la termenul anterior, a fost admisă de judecători.

Se pare că Alina Gorghiu, şefa liberalilor, va da explicaţii în dosarul „Turceni-Rovinari”. La termenul anterior al procesului, avocatul unuia dintre inculpaţi a cerut audierea Alinei Gorghiu şi a altor persoane. După ce judecătorii au respins, iniţial, această solicitare, sursele spun că în cele din urmă cererea a fost admisă.

Fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova vor ajunge azi, din nou, în fața instanței pentru a fi audiați în dosarul Turceni-Rovinari.

La ultimul termen, Şova a refuzat să fie audiat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, susţinând că se prevalează de dreptul la tăcere, iar Victor Ponta a cerut o amânare.

Cum alţi doi inculpaţi din acest dosar au spus că nici ei nu sunt pregătiţi să dea declaraţii la acest termen, judecătorii au amânat audierile, urmând să fie ascultaţi martorii din dosar. În consecinţă, procesul a fost amânat pentru data de 14 octombrie.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „Rovinari – Turceni” pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, Laurenţiu Ciurel, la data faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…