Acasa Eveniment Începând de astăzi, POLIȚISTUL va primi LA SALARIU un procent de 25% din cuantumul amenzilor aplicate

Începând de astăzi, POLIȚISTUL va primi LA SALARIU un procent de 25% din cuantumul amenzilor aplicate

3 min read
1
4
60,889

Astăzi, 1 martie 2017, în cadrul ședinței Executivului, a fost aprobat Proiectul hotărârilor de Guvern cu privire la completarea HG nr.650 din 12 iunie 2006 și a Regulamentului privind procedura de stimulare financiară a agenților constatatori din cadrul Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit acestuia, angajații Poliției, cu statut de agent constatator, vor beneficia de un adaos la salariu, la fiecare trei luni, în mărime de 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat, în rezultatul întocmirii proceselor verbale cu privire la contravențiile atestate.

Astfel, la calcularea stimulării financiare trimestriale se vor lua în calcul doar amenzile încasate la bugetul de stat aplicate de agentul constatator în rezultatul proceselor contravenționale irevocabile.

Această prevedere are drept scop consolidarea și eficientizarea capacităților de prevenire și combatere a corupției în rândul angajaților Poliției, prin adoptarea unui comportament integru și asigurarea unui salariu motivant. De asemenea, existența factorului de risc de corupere a angajaților Poliției, cu statut de agent constatator, în exercițiul funcțiunii sale, au stat la baza dezvoltării acestui mecanism de motivare financiară a polițiștilor.

Adaosul la salariu urmează să responsabilizeze și să motiveze angajații Poliției să atingă performanțe mai înalte, să respecte procedurile contravenționale și de întocmire a proceselor verbale cu privire la contravenții și să curme orice comportament corupător.

Toate aceste prevederi ale Regulamentului, privind procedura de stimulare financiară a agenților constatatori, din cadrul Inspectoratului General al Poliției, al Ministerului Afacerilor Interne, vor intra în vigoare odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Deocamdată, în România nu există acest gen de stimulare financiară pentru agenții rutieri pentru a evita abuzurile.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

One Comment

  1. maria ioana

    06/03/2017 at 14:05

    Mai bine ar acorda acele sume de bani spitalelor!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incident în Marea Neagră.Un avion de luptă rusesc a provocat prăbușirea unei drone MQ-9 Reaper a Forțelor aeriene americane

Marți seară, un avion de luptă rusesc a provocat marți prăbușirea unei drone MQ-9 Reaper a…