Acasa Front E stabilit! Angajatii din politie au voie cu tatuaje, insa este ilegal ingradit dreptul de a avea inainte de a deveni politist!

E stabilit! Angajatii din politie au voie cu tatuaje, insa este ilegal ingradit dreptul de a avea inainte de a deveni politist!

4 min read
0
0
14,024

Îți place să știi că ești apărat de brațul lung al legii, dar nu și când e acoperit de tatuaje? Se accepta ajutorul unei de fătuci de 1,20 m sau a unui baietel de 140 kg insa nu se doreste interventia unui politist de 1,90m doar pentru ca are simboluri desenate pe brat? În acceptiunea legiuitorului profesionalismul agentului de politie nu sta in inaltime sau greutate, ci in tatuaj!

S-a decis! La admiterea în şcolile MAI, candidaţii nu pot avea tatuaje “la vedere”.

Paradoxul este că, odată ce au îmbrăcat uniforma, cei care au fost angajati pot să își deseneze câte simboluri vor, astfel aceasta reglementare nu indeparteaza politistii cu tatuaj, ci ingradeste dreptul la munca a unei persoane oneste si corespunzatoare din punct de vedere medical.

Nu exista nici un text de lege care sa reglementeze purtarea de tatuaje pentru politistii aflati sub contract! Acestia isi pot face cate tatuaje doresc! Intr-o ultima statistica 70% din angajatii M.A.I. detin tatuaje, aceste fiind mai mult sau mai putin la vedere.

Anomaliile si lipsa logicii in intocmirea regulamentelor 

Dreptul la munca nu poate fi ingradit de nimeni!

Codul mumcii

Daca ai 1,20 m sau 150 kg te poti inscrie la examenul pentru a deveni politist ( pentru ca s-a stabilit ca ” dreptul la munca nu poate fi ingradit”), insa daca ai tatuaj pe mână acest drept iti este blocat absolut ilegal in Romania.

Ca tanar aspirant atunci cand duci dosarul de inscriere acesta poate fi luat in evidenta de un politist cu tatuaje iar tu daca ai unul pe brat poti fi respins pe acest criteriu.

In contextul in care cei care activeaza in politie detin desene corporale, care este logica neacceptarii unui candidat pentru fix aceeasi ” treaba”?

Cum poate fi admisa o persoana de 1,20 m si 120 kg pentru ca varsta, greutatea si inaltimea nu mai sunt criterii de acceptare in politie pe motivul ” dreptului la munca” iar altui candidat ii eate respins acest ” drept” pe criterii care tin de viata privată.  ” Dreptul la munca” trebuie asigurar pentru toti cetatenii României fie ca sunt scunzi, grasi, batrani, tatuati, tigani, unguri, negrii sau gay.

Orice candidat respins pe acest criteriu poate remedia acesta problema in instanță! 

În SUA, 4 din 10 persoane, cu vârste între 18 şi 29 de ani, au tatuaje insa la noi subiectul încă este unul tabu, mai ales când vine vorba de angajaţi în instituţii-cheie ale statului.

P.S. Sa nu aducem in discutie faptul ca 100% din angajatii corupti din Politia Română nu prezintă tatuaje pe față, gât sau brațe.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Marea asfaltare! Bulevardul Independentei din Ploiesti, o lucrare aproape de final unde-ti rupi mașina peste gurile de canal

De ceva vreme pentru decongestionarea traficului rutier, în orașul Ploiești, s-a luat deci…