Acasa Justiție Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, condamnat la şapte ani închisoare

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, condamnat la şapte ani închisoare

3 min read
0
0
600

Bogdan Olteanu, fostul preşedinte liberal al Camerei Deputaţilor, a fost condamnat marţi, de Tribunalul Bucureşti, la şapte de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.
Instanţa a mai dispus confiscarea contravalorii în lei a sumei de un milion de euro, reprezentând suma traficată.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.
Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, susţin procurorii.
Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL.
De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.
În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

PRAHOVA.PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRAFACERE A BANCNOTELOR

La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate…