Acasa Eveniment Stilista Adina Buzatu adusă cu mandat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

Stilista Adina Buzatu adusă cu mandat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

2 min read
0
0
384

Stilista Adina Buzatu a fost adusă joi cu mandat la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti unde va fi audiată în calitate de suspect într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Alături de Buzatu au mai fost aduse cu mandat la audieri şi alte persoane, în acest dosar fiind emise în total 27 de mandate de aducere, în urma efectuării a 34 de percheziţii în judeţele Prahova, Ilfov, Suceava, Iaşi şi în municipiul Bucureşti. Totodată, în dosar mai au calitatea de suspecţi scriitorul Eugen Burada şi un avocat, au precizat surse apropiate anchetei.

Conform anchetatorilor, în perioada 2012-2014, administratorii a 20 de societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale având ca scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor.

„În baza facturilor emise de societăţile fantomă, controlate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei”, se arăta într-un comunciat al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…