23 octombrie, 2020
Acasa Diverse ȘTIAȚI CĂ FASOLEA CU CIOLAN NU A FOST NICIODATĂ O TRADIȚIE DE 1 DECEMBRIE?

ȘTIAȚI CĂ FASOLEA CU CIOLAN NU A FOST NICIODATĂ O TRADIȚIE DE 1 DECEMBRIE?

3 min read
0
0
217

Până în urmă cu zece ani, de 1 Decembrie, românul punea pe masă ce găsea prin frigider şi cămară. De atunci încoace, s-a înrădăcinat ideea ca fasolea cu ciolan se mănâncă neapărat în prima zi de iarnă, ca sarmalele de Crăciun, mielul de Paşti şi mititeii de 1 Mai muncitoresc.

Totul a plecat de la năstruşnica idee de a-si promova postul a celor de la PRO TV care, la aniversarea de cinci ani a lansării, au emis întreaga zi cu sigla „Marea Ciolaniadă”!

Atunci, a fost lansat un concurs în care îi invita la sediul din Pache Protopopescu pe toţi bucătarii pricepuţi cu „cea mai gustoasă şi arătoasă fasole cu ciolan la purtător”. Cum promovarea începuse cu câteva zile înainte de ziua naţională, ideea a prins şi, când nici nu începuse încă defilarea de la Arcul de Triumf, sute de oale şi cratiţe pline cu delicioasa fasole cu ciolan făceau coadă în faţa sediului PRO TV.

1 Decembrie, Ziua Națională a României, se sărbătorește la PRO TV!  A fost o șmecherie de marketing a lui Adrian Sârbu boss-ul postului.

Sărbătorile în aer liber din primii ani ai PRO TV-ului sunt legendare. Căciulile PRO TV împărțite iarna, polaroidele oferite de Valentine’s, cărțile poștale din clasa Votezi și câștigi și toate celelalte strângeau publicul PRO în Pache Protopopescu, pe care îl blocau din Piața Iancului până la Izvorul Rece. Data lansării PRO TV nu e deloc o simplă acrobație de marketing, fiindcă acesta s-a definit de la început, implicit, ca un anti-TVR.

Pentru PRO TV, evenimentele în aer liber, oficiate mai ales de Florin Călinescu, dar și de Teo Trandafir, Cristian Tabără, Andrei Gheorghe și alții, au fost cea mai puternică unealtă de marketing.

De aceea ne-a rămas in creier sloganul de 1 Decembrie: ” La mulți ani ROMÂNIA, la multi ani Protv!”

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Stiati ca in Romania exista „Podul lui Dumnezeu”?

Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoare este unul dintre cele trei poduri natur…