Acasa Justiție Persoane bănuite de trafic de minori și trafic de droguri, cercetate

Persoane bănuite de trafic de minori și trafic de droguri, cercetate

3 min read
0
0
378

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și ofițeri ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat 3 percheziții, la persoane bănuite că ar fi recrutat prin violență și amenințări mai multe tinere.

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Iași au efectuat 3 percheziții domiciliare, în localitatea Holboca, din județul Iași.

Acțiunea a vizat probarea activității a doi bărbați de 32 ani, respectiv de 34 de ani, bănuiți de trafic de minori și trafic de persoane.

În urma perchezițiilor, la locuințele celor doi bărbați, au fost găsite două tinere majore și o minoră de 16 ani, despre care s-a stabilit că, începând cu luna octombrie anul curent, ar fi fost exploatate sexual, pe raza municipiilor Iași și Brăila. Pentru recrutarea clienților, bărbații ar fi publicat anunțuri pe un site.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, cartele SIM și sume de bani.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, cei doi ar fi recrutat, prin violență și amenințări, în vederea exploatării sexuale prin obligarea la practicarea prostituției în România, Marea Britanie, Franța și Spania, 6 tinere, dintre care o minoră, în scopul obținerii de sume mari de bani.

Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați pentru 30 de zile, cercetările continuând în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Iași.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…