Acasa Justiție Percheziții în București, Prahova și alte trei județe într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Percheziții în București, Prahova și alte trei județe într-un dosar de evaziune și spălare de bani

2 min read
0
0
364

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează, marți dimineață, percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, 13 mandate de aducere urmând a fi puse în aplicare.

Potrivit unui comunicat de presă al IJP, 19 percheziții au loc în municipiul București și în județele Prahova, Călărași, Dâmbovița și Ilfov, persoanele vizate în cauză fiind bănuite că, în perioada 2010 — 2014, ar fi creat un circuit fiscal fictiv prin intermediul a 16 societăți comerciale, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale.

Astfel, în baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele „fantomă”, persoanele bănuite ar fi dedus în mod nelegal TVA și s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit.

În acest fel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 2.318.704 lei.

De asemenea, suma de 1.112.401 lei a fost supusă procesului de spălare a banilor prin efectuarea mai multor operațiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților.

În urma perchezițiilor, 13 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Activitatea este sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…