Acasa Social Încă două persoane au murit în urma infectării cu West Nile

Încă două persoane au murit în urma infectării cu West Nile

2 min read
0
0
367

Încă două persoane au murit în ultima săptămână în urma infectării cu virusul West Nile, numărul victimelor ajungând la 8, potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, în sezonul 2016, în perioada 1 mai-22 septembrie, au fost înregistrate 77 de cazuri de infecție West Nile, din care 8 decese, dintre acestea un deces în Brăila, două în Ialomița, unul în Iași, unul în Mureș, unul în Teleorman, două în București.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Brăila (17) și Municipiul București (16), fiind urmate de Galați (7), Ilfov (6), Ialomița (5), Iași (5), Bacău (3), Dolj (3), Olt (3), Giurgiu (3), Prahova (2), Tulcea (2), Constanța, Mehedinți, Mureș, Teleorman, Vâlcea — câte 1 caz.

Medicii recomandă populației să evite expunerea la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (plase de protecție), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noul OUG trebuie aplicat si politistilor! Societatea civilă cere testarea obligatorie pentru droguri a agentilor la intrarea în serviciu! Semneaza petiția!

Pentru ca aparatele Drug Test „sunt bune” și noua lege este formulata ” …