Acasa Front Dezamăgitor! Majoritatetea suplimentelor le iei degeaba

Dezamăgitor! Majoritatetea suplimentelor le iei degeaba

3 min read
0
0
152

Da, e adevărat. Cele mai banale suplimente de vitamine nu fac absolut nimic ca să reducă bolile cardiovasculare, infarctele sau să prelungească viața.

Concluziile astea, publicate în Journal of the American College of Cardiology, vin de la o echipă a Spitalului St. Michael de la Universitatea din Toronto. Cercetătorii au luat la puricat toate studiile și sondajele din intervalul 2012 și 2017 ca să vadă de ce tip de rezultate au avut parte persoanele care au luat vitaminele A, B1, B2, B3 (niacina), B6, B9 (acid folic), C, D și E, precum caroten, calciu, fier, zinc, seleniu și magneziu.

„Am fost surprinși să descoperim atât de puține efecte pozitive la cele mai banale suplimente pe care le iau oamenii”, a declarat autorul studiului, David Jenkins, pentru Business Insider.

Totuși, au existat câteva beneficii surprinzătoare în cazul unor suplimente. Persoanele care au luat acid folic și vitaminele B s-au ales cu o rată mai scăzută a bolilor cardiovasculare și a infarctelor, dar doar cu puțin. Însă culmea e că niacina (o formă a vitaminei B3) crește cu puțin probabilitatea morții. Antioxidanții în cantități mari au fost găsiți de asemenea ca periculoși.

În urma acestor descoperiri, doctorul David Jenkins recomandă să-ți iei vitaminele zilnice din fructe naturale și legume. „Până în prezent, nicio cercetare făcută pe suplimente n-a arătat vreun beneficiu real pentru sănătate mai mare decât plantele mai puțin procesate, printre care se numără legumele, fructele și alunele”, a zis el.

Mai puteti citi pe mediasud

De ce e ” bullshit” Valentyne’s Day?

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Campanie electorala, la Ploiesti, in ritm de Hip Hop

Am gasit pe contul de YouTube Robuu, o melodie de susținere pentru Razvan-Toma Stanciulesc…