Acasa Cultură UZINA DE ARMAMENT DIN PLOPENI, DE LA GLORIE LA DECĂDERE (Video)

UZINA DE ARMAMENT DIN PLOPENI, DE LA GLORIE LA DECĂDERE (Video)

1 min read
0
0
454

In anul 1937, in urma semnarii contractului dintre statul roman si societatea RIMMA, au luat fiinta uzinele Margineanca, astazi S.C. Uzina Mecanica Plopeni S.A.

Uzina Mecanică Plopeni este o fabrică de armament din România care funcționează ca filală a companiei Romarm. A fost înființată în anul 1937 sub numele de Fabrica Mărgineanca, iar în 1947 a fost naționalizată. La Plopeni se produceau muniții pentru artilerie, aruncătoare de grenade, instalații pentru crearea culoarelor în câmpurile de mine, submuniții pentru loviturile de min. 80 km bătaie, diverse sisteme pirotehnice pentru piețe din Statele Unite, Uniunea Europeană și Asia. Fabrica și-a redus treptat personalul, iar în decembrie 1997 a început prima rundă de disponbilizări din cauza lipsei comenzilor. În anul 2009, fabrica mai producea doar role pentru rulmenți.

Urmăriti video

UZINA DIN PLOPENI DE LA GLORIE LA DECĂDERE

Mai puteti citi pe mediasud

Vrei să fi sărac în Anglia? Poți fi sărac și-n România

 

 

 

 

Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Deși Organizaţia Mondială a Sănătăţii revine la mesajul conform căruia purtarea măştilor de protecţie nu reprezintă soluţia în lupta contra coronavirusului, în Prahova, edilii, instaurează obligativitatea purtării ! Cei din conducerea judetului sunt mai medici decât medicii! Cine nu o poartă mască, amendă între 2000 si 20.000!

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova,  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urg…