Acasa Diverse Declarațiile despre tăierile ilegale de păduri sunt de sute de ori mai mici decât în realitate

Declarațiile despre tăierile ilegale de păduri sunt de sute de ori mai mici decât în realitate

3 min read
0
0
106

Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Romsilva, a declarat că anual sunt tăiaţi ilegal din pădurile statului 50.000 m3 de lemn. Numai că activiștii de mediu arată că cifrele vehiculate de șeful Romsilva sunt de sute de ori mai mici decât ceea ce se întâmplă în realitate.

„Volumul care se taie neautorizat din pădurile administrate de Romsilva este undeva la 40.000 şi 50.000 de metri cub pe an. Asta înseamnă un volum de 0,01 metri cubi pe an şi pe hectar. Înseamnă un fag sau un molid cu diametru de 8 cm. Dacă credeţi că a tăia neautorizat un par la un hectar este un pericol, eu vă spun că nu”, a declarat Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Romsilva, citat de G4Media.

Datele pe care noi le avem vorbesc despre tăieri ilegale cuprinse între 8,8 milioane şi 20 milioane de metri cubi anual. Ce face Romsilva spunând că sunt doar 40.000 de metri cubi anual tăiaţi ilegal anual, este de fapt acel fragment pe care îl surprind în controalele pe care le face ea.

Cifra de 8.8 milioane de metri cubi reiese din inventarul forestier ciclul 1, 2008 -2013, care a fost publicat chiar de Ministerul Apelor şi Pădurilor. Această cifră se regăseşte şi în dosarele speciale existente în CSAT, în dosarele în care se vorbeşte despre tăierile ilegale din România, un subiect de securitate naţională.

Cifra de 20 milioane de metri cubi reiese dintr-un calcul pe care organizaţiile de mediu l-au făcut având la bază acte din ciclul 2 al inventarului forestier naţional, 2013 – 2018. Acolo pur şi simplu dispar din calcule 14 miloane de metri cubi. Ministerul Apelor şi Pădurilor nu reuşeşte să explice de ce se întâmplă asta şi unde anume se duce această cantitate”, a declarat, pentru G4Media, Ciprian Găluşcă, coodonator campanii păduri şi biodiversitate Greenpeace România.

Accesați și deveniți patron MEDIASUD pe adresa  https://www.patreon.com/Mediasud

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Stiati ca in Romania exista „Podul lui Dumnezeu”?

Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoare este unul dintre cele trei poduri natur…