Acasa Social Primăria municipiului Ploieşti premiată la Gala Asociaţiei Municipiilor din România

Primăria municipiului Ploieşti premiată la Gala Asociaţiei Municipiilor din România

5 min read
0
0
103

Primăria municipiului Ploieşti a fost premiată la Gala Asociaţiei Municipiilor din România, eveniment desfăşurat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în cadrul căruia sunt promovate performanţa şi rezultatele deosebite realizate în mai multe domenii de interes pentru administraţia publică locală.

Cu acest prilej, primarului Municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre, i-a fost decernat Premiul de Excelenţă în Regenerarea Urbană a spaţiilor publice. La această secţiune au fost nominalizate 6 municipii din Romania, iar Municipiul Ploieşti a fost declarat câştigător.
Proiectul „Plantăm azi viitor verde” de regenerare a Parcului Municipal Vest a obţinut Premiul de Excelenţă în Regenerarea Urbană a spaţiilor publice. Această acţiune, care s-a derulat în perioada 2016-2019, a avut ca obiectiv principal reconfigurarea spaţiului verde din Parcul Municipal Vest, prin plantarea a sute de puieţi de arbori şi arbuşti, în vederea reducerii gradului de poluare a oraşului.
La această iniţiativă locală au răspuns în solidar sute de voluntari din unităţile de învăţământ şi administraţia locală, în acest proiect fiind direct implicate, în cadrul unui parteneriat şi o serie de importante companii din municipiul nostru.
Primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre, şi-a exprimat aprecierea şi mulţumirea faţă de organizatorii Galei Asociaţiei Municipiilor din România, precum şi faţă de toţi ploieştenii implicaţi în realizarea cu succes a acestui proiect, premiat la nivel naţional, care are o dublă valoare, respectiv de protecţie a mediului şi educaţională.
„Este o bucurie şi onoare în aceeaşi măsură. Este pentru a doua oară consecutiv, când municipalitatea ploieşteană primeşte un premiu de la Asociaţia Municipiilor din România, o asociaţie pe care vreau să o felicit pentru că a reuşit să creeze o adevărată comunitate a noastră, a primarilor, o adevărată solidaritate şi în felul acesta, vocea noastră este mai puternică şi apără interesele comunităţilor pe care le reprezentăm.
Pentru municipalitatea ploieşteană, una dintre cele mai mari preocupări o reprezintă mediul şi, deşi municipalitatea nu are încă toate răspunsurile legate de problemele de mediu, totuşi, premiul din această seară este un răspuns, care ne asigură şi ne oferă recunoaşterea că proiectul nostru a fost şi este o soluţie bună, o soluţie la care noi am implicat societatea civilă, părinţi, copii, profesori, cărora vreau să le mulţumesc cu această ocazie, precum şi tuturor celorlalţi factori implicaţi.
Acest proiect a devenit, după cum vedeţi cu toţii, un proiect de succes. Le mulţumesc tuturor şi le dedic ploieştenilor acest premiu!” a declarat în acest context primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

11 posturi de asistenți personali profesioniști in Prahova. Afla ce salariu se ofera

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova continuă campania de…