Acasa Eveniment Casa Regală anunță mai multe evenimente dedicate aniversării Regelui Mihai I

Casa Regală anunță mai multe evenimente dedicate aniversării Regelui Mihai I

5 min read
0
0
412

Pe 25 octombrie, Regele Mihai I împlineşte 95 de ani, iar Casa Regală a anunţat, duminică, mai multe evenimente dedicate aniversării acestuia, între care decorarea unor personalităţi, la Castelul Peleş, şi un concert de gală la Ateneul Român. Regele Mihai I îşi va petrece ziua de 25 octombrie la reşedinţa din Elveţia, alături de principesele Elena şi Sofia.

Potrivit programului anunţat de Casa Regală, principesa Maria va participa pe 20 octombrie, de la ora 12.00, în foaierul Sălii Radio, la audiţia spectacolului ”Alegerea”, piesă de tetaru într-un act scrisă la Versoix de Regele Mihai I şi Regina Ana.

Pe 24 octombrie, de la ora 14.30, Castelul Pelişor găzduieşte expoziţia de fotografii ”Regele Mihai, o copilărie fericită”, care cuprinde imagini inedite din copilăria Majestăţii Sale, care provin din trei colecţii – a  fotoreporterului Iosif Berman, arhiva Casei Regale şi Biblioteca Academiei Române. La eveniment va fi prezent principele Radu, potrivit news.ro.

În aceeaşi zi, de la ora 16.00, la Castelul Peleş, mai multe personalităţi vor fi decorate de principesa Margareta, custodele Coroanei, în numele Regelui Mihai I. La ceremonia care va fi urmată de o recepţie în Salonul Maur vor participa principele Radu şi principesa Maria.

Pe 25 octombrie, de la ora 18.00, în prezenta principesei moştenitoare, a principelui Radu şi a principesei Maria, va avea loc, la Ateneul Român, concertul de binefacere organizat anual de Fundaţia Principesa Margareta a României. Fondurile obţinute vor fi folosite în beneficiul programului Tinere Talente, prin care fundaţia oferă burse de studiu pentru tineri artişti aflaţi în situaţii materiale dificile.

În debutul concertului, principesa Margareta va citi mesajul dedicat aniversării Regelui Mihai I. Concertul va fi oferit de violonistul Roman Kim, care va fi acompaniat de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, dirijată de Tiberiu Soare.

În aceeaşi seară, de la ora 19.00, în Salonul Cerchez al Palatului Cotroceni, va avea loc lansarea cărţii ”Anul regal”, apărută la editura Adenium, care va fi urmată de proiecţia filmului ”Războiul Regelui”, realizat de John Florescu.

În Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” va fi prezentată, pe 27 octombrie, de la ora 17.00, emisiunea filatelică ”Motoare, pasiune regală”, realizată de Romfilatelia. La eveniment vor participa principesa Margareta şi principele Radu, iar cu această ocazie, Corul Regal va susţine un scurt recital.

Romfilatelia va organiza un stand cu mărci poştale, iar Curtea Veche Publishing, un stand de carte regală.

Ultima manifestare din seria dedicată aniversării Regelui Mihai I va avea loc pe 28 octombrie, de la ora 11.30, când principesa Maria va vizita Colegiul Tehnic Feroviar ”Mihai I” din Bucureşti. Principesa va oferi instituţiei bustul Regelui Mihai I realizat de sculptorul Valentin Tănase şi va premia câştigătorii unui concurs pe teme de istorie şi competiţiei sportive ”Cupa Regelui”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…