Acasa Eveniment Două accidente grave pe DN 1, în decurs de numai o jumătate de oră!

Două accidente grave pe DN 1, în decurs de numai o jumătate de oră!

5 min read
0
0
432

Două accidente rutiere s-au petrecut duminică după-amiază, pe Drumul Naţional 1, în județul Prahova, la distanţă de circa 30 de minute unul de celălalt, în urma cărora victimele au ajuns la Spitalul Județean Județean Ploiești. Prima coliziune a avut loc în jurul orei 16.30, pe DN1 la km 99+600 m, pe raza orașului Breaza, cartier Nistorești.

Un autoturism Porsche Cayenne, cu număr de înmatriculare de București, condus de o tânără, de 29 de ani, și un Seat înmatriculat în Prahova, în care se aflau doi tineri, respectiv conducătorul auto, 26 de ani, și pasagera din dreapta, de 22 de ani, ambii din Comarnic, s-au ciocnit frontal, în această după-amiază, pe DN1 la km 99+600 m, pe raza orașului Breaza, cartierul Nistorești. În urma impactului, cele trei persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă, și au fost transportate de ambulanțele SMURD la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Se pare că femeia aflată în Porsche ar fi suferit o fractură de tibie, în timp ce pentru perechea din Comarnic a fost nevoie de descarcerare.

În jurul orei 17.00, tot pe DN1, în dreptul municipiului Ploieşti, a avut loc un alt accident, după ce un şofer care conducea pe Centura de Vest a pierdut controlul volanului, în sensul giratoriu spre Strejnic, iar maşina s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Şoferul şi o altă persoană aflată în autoturism au rămas blocaţi. Din primele cercetări, se pare că acest accident a fost cauzat de carosabilul umed, dar şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii acestor evenimente rutiere.

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteza viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, având în vedere că riscul producerii accidentelor rutiere este mai mare în condiții de ploaie (carosabil ud), este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Totodată, trebuiesc evitate oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și o informare meteorologică referitoare la ninsori în zona montană și intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 16 octombrie, ora 14:00 – 17 octombrie, ora 09:00, amintim conducătorilor auto că, potrivit legislației rutiere, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii!Așadar, le recomandăm să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…