Acasa Politică Klaus Iohannis: „Nu accept nicio propunere de remaniere!”

Klaus Iohannis: „Nu accept nicio propunere de remaniere!”

3 min read
0
0
6

Este aproape finalul pentru guvernul Dăncilă. În cadrul unei declarații de presă susținute chiar acum, Klaus Iohannis a dat semnalul declanșării procedurii de votare a încrederii în guvernul Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului.
„În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern, nu doar pentru că acest Guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

„După alegeri, cu o nouă majoritate, constituțional, putem face mult mai mult împăreună. Până atunci, azi, actualul guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament printr-o procedură pe care le solicit s-o declanșeze, a declarat Klaus Iohannis, care a subliniat faptuș că „dacă noua configurație a guvernului trece în Parlament, le spun că voi rămâne ferm pe poziția de apărător al democrației. Nu voi permite PSD să-și bată joc de România.”

„Dacă însă noua configurație a guvernului nu va fi aprobvată, îi asigur pe români că există soluții constituționale ca România să nu intre într-o criză profundă”, a mai spus Iohannis.

„Dacă vor să dea dovadă de responsabilitate, există suficiente voturi în Parlament pentru a susține chiar și o soluție de tranziție care să înlocuiască actualul guvern,” a precizat președintele României, care a insistat pe faptul că „partidele de opoziție, toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil în caz de criză.”

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Hoții de lemne au primit 30 de zile arest la domiciliu

În data de 18 decembrie, polițiști dâmbovițeni, sprijiniți de reprezentanți ai Direcției S…