Acasa Eveniment Un milion de ouă, confiscate de ANSVSA

Un milion de ouă, confiscate de ANSVSA

2 min read
0
0
349

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că a confiscat şi trimis către unităţi de neutralizare 910.090 de ouă şi că a reexpediat alte 534.077 de ouă cu Salmonella Enteritidis în statul de origine, în urma unor controale efectuate în mijloacele de transport, în magazine, depozite şi centre de ambalare. ANSVA a aplicat şi amenzi de 28.400 de lei.

Un milion de ouă cu Salmonella aduse din Uniunea Europeană au fost confiscate şi neutralizate în perioada 25 octombrie – 6 noiembrie. Alte 500 de mii de ouă infestate au fost retrimise în statele de unde au fost importate.

Au fost aplicate amenzi de aproximativ 30 de mii de lei, iar activitatea unei unităţi din Călăraşi a fost suspendată. Dintre neconformităţile constatate şi sancţionate, ANSVSA menţionează nerespectarea utilizării de mijloace auto autorizate sanitar veterinar pentru transportul ouălor, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi de temperatură pe durata transportului ouălor, marcarea necorespunzătoare a ouălor provenite din alte state membre ale UE şi destinate comercializării pe piaţa României, neînregistrarea tuturor livărilor de ouă provenite din alte state membre ale UE la nivelul unităţilor de destinaţie.

Ispectorii ANSVSA au verificat 73 de mijloace de transport şi 530 de unităţi de destinaţie a ouălor provenite din statele membre ale Uniunii Europene.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…