Acasa Justiție Tribunalul Sibiu a respins cererea lui Bivolaru de redeschidere a procesului penal

Tribunalul Sibiu a respins cererea lui Bivolaru de redeschidere a procesului penal

6 min read
0
0
447

Tribunalul din Sibiu a respins vineri cererea liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, prin care acesta solicitase redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat la închisoare pentru act sexual cu un minor.

“Astăzi, 11.11.2016, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în legătură cu dosarul nr. 2081/85/2016, în sensul că: Respinge cererea de redeschidere a procesului penal formulată de petentul B.G. alias M.A., în contradictoriu cu intimații F.F.Z., F.M.M., D.M., M.A.A., L.I., petent care a fost condamnat în dosarul nr. 405/85/2005, în care s-a pronunțat sentința penală nr. 86/23.04.2010 a Tribunalului Sibiu, menținută prin decizia penală nr. 5/A/14.03.2011 a Curții de Apel Alba Iulia, definitivă prin decizia penală nr. 2107/14.06.2013 a Înaltei Curți de Casație și Justiție’, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, competența soluționării apelului revenind Curții de Apel Alba Iulia, se mai arată în comunicat.

Tribunalul București a decis, joi, să scadă un an și trei luni din condamnarea de șase ani de închisoare primită de liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori. Tribunalul a admis o contestație depusă de Gregorian Bivolaru și a dedus din condamnare perioadele în care liderul MISA a stat în arest în România, Suedia și Franța, precum și perioada petrecută în penitenciar după ce a fost adus în țară.

Gregorian Bivolaru a dorit redeschiderea procesului său penal la Sibiu, motivând că a fost judecat în lipsă. Bivolaru a cerut redeschiderea dosarului, după ce a fost achitat aici de Tribunal și la Curtea de Apel Alba-Iulia, însă a fost condamnat în 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Procurorii au susținut la procesul de la Înalta Curte, în 2013, că, în perioada 2002 — martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de “profesor yoga” și “mentor spiritual”, prin abuz de autoritate și ținere în stare de aservire, a recrutat, cu ajutorul învinuitei Dumitru Ionela Cristina, în scopul exploatării sexuale, pe minora Mădălina Dumitru, cursantă yoga, cu care a întreținut, în mod repetat, acte sexuale și de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani și alte foloase. De asemenea, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistență și remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcași, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora Mădălina Dumitru. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în luna aprilie 2003, a întreținut acte sexuale cu minorele Agness Arabella Mureșan și Ilinca Simionescu, folosindu-se de calitatea sa mentor spiritual.

La 28 martie 2004, Bivolaru a încercat să părăsească în mod ilegal teritoriul României, prin Punctul de Control și Trecere a Frontierei Nădlac (Arad), fiind îndrumat și călăuzit de Ferenc Zsolt Farkaș. Gregorian Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…