Acasa Eveniment Soțul șefei AEP, oprit de polițiști în momentul în care încerca să fugă cu mai multe documente

Soțul șefei AEP, oprit de polițiști în momentul în care încerca să fugă cu mai multe documente

4 min read
0
0
387
Florin Ștefan Pătru, soțul președintei AEP, Ana Maria Pătru, a încercat să fugă cu mai multe acte în timpul perchezițiilor DNA. Potrivit anchetatorilor DNA, aceste dosare erau importante în desfășurarea anchetei.

La una dintre locuințele șefei Autorității Electorale Permanente unde se desfășoară în prezent percheziții DNA, Florin Ștefan Pătru ar fi încercat să ia cu el mai multe acte de la o societate comercială pe care a condus-o și pe care a radiat-o. Procurorii anticorupție au indicii conform cărora acele acte ar putea să elucideze un circuit al mitei.

Polițiștii judiciari au reușit să îl oprească pe soțul șefei AEP, iar documentele i-au fost confiscate. Pentru fapta sa, Florin Ștefan Pătru ar putea fi pus sub acuzare pentru o favorizare a infractorului.

În acest moment, se caută dosare la sediul din București Autorității Electorale Permanente București, într-o localitate din Ilfov și respectiv din Vâlcea. Se fac cercetări pentru infracțiuni de trafic de influență și spălare de bani, perioada vizată de procurori fiind 2008-2013.

Ana Maria Pătru conduce Autoritatea Electorală Permanentă din primăvara lui 2012. A fost numită de Parlament, fiind susţinută la acea vreme de PDL. Anterior, Ana Maria Pătru a deţinut funcţia de vicepreşedinte al AEP, la propunerea Administraţiei Prezidenţiale. Timp de doi ani, în perioada 2005- 2007, ea a ocupat funcţia de director coordonator al Autorităţii Electorale Permanente – Filiala Regională Sud.

Din octombrie 2013 este vicepreşedintele Asociaţiei Mondiale a organismenlor electorale. Pătru a intrat în PD în anul 2002, a fost vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean şi preşedinte executiv al organizaţiei de femei.

Presa a scris că Ana Maria Pătru ar fi fost o apropiată a fostului ministru Elena Udrea, cu care s-a afişat în mai multe rânduri. Potrivit CV-ului postat pe site-ul AEP, Pătru a absolvit Colegiul Naţional de Apărare. Înainte de numirea ei în AEP, Pătru fusese propusă de PD Vâlcea pentru un post de europarlamentar, pe un loc neeligibil însă. Potrivit declaraţiei de avere, Ana Maria Pătru are două terenuri de peste 1.000 mp în comuna Vlădeşti, două apartamente şi o casă de 330 de metri pătraţi.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…