Acasa Justiție Tribunalul Prahova a decis reducerea cauțiunii de 300.000 lei a Adinei Buzatu

Tribunalul Prahova a decis reducerea cauțiunii de 300.000 lei a Adinei Buzatu

6 min read
0
0
428

Tribunalul Prahova a redus, joi, aproape la jumătate cuantumul cauțiunii de 300.000 de lei care a fost impusă de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești stilistei Adina Buzatu, care este urmărită penal într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Magistrații au admis plângerea formulată de inculpată față de măsura controlului judiciar pe cauțiune și au modificat în parte ordonanța procurorului, în sensul reducerii cauțiunii la suma de 160.000 de lei, potrivit potalului instanței.

De asemenea, judecătorii au înlăturat interdicția impusă Adinei Buzatu de a nu depăși limitele teritoriale ale României fără încuviințarea prealabilă a procurorului.

„În baza art. 216 alin. 3 C.p.p. rap. la art. 213 alin. 6 teza a II-a C.p.p., admite plângerea formulată de inculpata BUZATU ADINA VIORICA, împotriva Ordonanţei nr.67/P/2016 din data de 29.09.2016 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Modifică în parte Ordonanţa atacată, în sensul că reduce cuantumul cauţiunii, la 160.000 lei şi înlătură interdicţia inculpatei de a nu depăşi limitele teritoriale ale României, fără încuviinţarea prealabilă a procurorului. Menţine în rest obligaţiile impuse inculpatei şi toate dispoziţiile Ordonanţei atacate. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în şedinţa camerei de consiliu azi, 6 Octombrie 2016.”

Adina Buzatu și scriitorul Eugen Burada au fost puși sub control judiciar pe cauțiune stabilită la 300.000 lei într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală și spălare de bani, aceeași măsură a controlului judiciar pe cauțiune fiind luată și față de alți inculpați.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai PCA Ploiești, au efectuat, săptămâna trecută, 34 de percheziții în municipiul București și în județele Prahova, Ilfov, Suceava, Iași, acțiunea vizând un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Anchetatorii spun că, în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Astfel, administratorii unui număr de 20 de societăți comerciale au înregistrat în evidențele contabile cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale având drept scop sustragerea de la plata taxelor și impozitelor. Concret, prin intermediul acestor firme ar fi fost efectuate operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

„În baza facturilor emise de societățile „fantomă” controlate de suspecți, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei”, arată anchetatorii.

De la adresele vizate în cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente contabile și bancare, precum și unități informatice.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Politistul care a omorat-o pe Raisa pe trecerea pentru pietoni s-a predat. Despagubiri la misto

Un caz tragic care a zguduit opinia publică din România a ajuns la o concluzie judiciară. …