Acasa Politică Senatorul Emanoil Savin a demisionat din grupul PSD

Senatorul Emanoil Savin a demisionat din grupul PSD

6 min read
0
0
118

Senatorul Emanoil Savin, care şi-a anunţat demisia din PSD, a declarat că a fost contactat pentru a semna moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi că va semna documentul împotriva guvernului Dăncilă, fără a fi decis dacă o va vota. Liderul PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că nu a primit demisia senatorului Savin.

Ulterior, PSD l-a eliminat pe acesta din Comisia economică a Senatului, unde era membru. Liviu Dragnea, fostul lider al partidului, care în prezent ispășește o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, a fost naș de cununie la nunta de argint a senatorului, în 2014.

În ceea ce priveşte decizia sa de a pleca din PSD, senatorul a arătat că aceasta a fost generată   de faptul că nu a primit funcţia de secretar al Comisiei de apărare, dar şi de „mazilirea” unora dintre liderii PSD.
„Păi am avut o discuţie la sfârşitul sesiunii parlamentare, în iunie, şi a rămas că la începutul sesiunii, în septembrie, Şerban Nicolae a trecut acolo ca să preiau funcţia de secretar de la Fifor că el avea vreo şapte sau opt funcţii şi când am venit au uitat oamenii să mai facă… Şerban n-a mai fost, l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că Moga a plecat şi el acasă că l-au dat şi pe el afară de la comisii şi din vicepreşedinte şi după care zic: ce caut eu pe aici?” a spus Emanoil Savin.
Acesta a precizat că „deocamdată” rămâne „independent neafiliat”.
La rândul său, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat că nu a primit oficial demisia senatorului Emanoil Savin şi că se aşteaptă ca acesta să revină asupra deciziei de a pleca din PSD şi să nu semneze moţiunea de cenzură.
„Eu nu-l consider pe domnul Savin plecat din Partidul Social Democrat, o să discut cu dumnealui acest aspect. Eu cred că este o supărare de moment şi dumnealui a ales să se exprime în această manieră. Consider că este încă la noi, cel puţin în spirit şi în gândire şi cred că nu se pune problema de a vota sau semna o moţiune de cenzură sau alte aspecte de genul, care contravin gândirii social-democrate” a declarat Bogdan Toader.
Acesta a catalogat demisia lui Savin drept „o reacţie spontană, de moment” şi  crede că Emanoil Savin va reveni asupra deciziei.
„În afară de un discurs public pe care şi alţii l-au avut şi apoi l-au regretat sau l-au anulat prin alte declaraţii publice, nu a existat… Cred şi continui să cred că este vorba de o reacţie intempestivă la o întâmplare de zilele trecute” a mai spus liderul PSD Prahova.

Emanoil Savin, fost primar al oraşului Buşteni, a fost membru PNL, partid pe care l-a părăsit alături de un grup numeros de membri ai filialei, în martie 2016.

Savin a fost ales de patru ori orimar al oraşului Buşteni, ultima dată renunţând la mandat în favoarea celui de parlamentar.

Luni, senatorii Ionuţ Sibinescu şi Daniel Zamfir, foşti ALDE, s-au afiliat grupului PSD.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primar la 26 de ani! A întrerupt domnia primarului PNL prin mesaje gen : „Va rog sa nu ma votati!”

Pârwuşor Ţicu Ezekiel Belţic are doar 26 de ani şi a câştigat funcţia de primar al oraşulu…