Acasa Justiție Reținuți pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism

Reținuți pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism

7 min read
0
0
412

La data de 11.11.2016 procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Lupu Lăcrămioara, Lupu Ioan Vlăduț, Vitan Alisa, Abbas Shams Addin, Zmeu Gabriel și Darandoi Edera Maria pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 și până în prezent pe raza mun. Piatra Neamț, jud. Neamț, a fost constituit un grup infracțional specializat în exploatarea sexuală a unor tinere, majore și minore, provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament. Minorele și majorele erau cazate în locații închiriate de către membrii grupării în vederea practicării prostituției fie prin anunțurile din ziarele locale fie de pe șoseaua de centură a municipiului Piatra Neamț.

S-a reținut că grupul infracțional organizat era coordonat de către inculpata Lupu Lăcrămioara iar în perioada 2015 — 2016 la grupare au aderat mai multe persoane printre care și inculpații Lupu Ioan Vlăduț, Vitan Alisa și Abbas Shams Addin, zis ‘TURCU’, care au avut ca atribuții racolarea, supravegherea, transportul și cazarea persoanelor de sex feminin dispuse să practice prostituția.

În cursul anului 2015 inculpata Lupu Lăcrămioara a determinat-o pe inculpata Vitan Alisa să practice prostituția în beneficiul său și totodată să racoleze și alte persoane de sex feminin provenite din centre de plasament, care să practice prostituția sub coordonarea lor. În baza acestei înțelegeri inculpatele Vitan Alisa și Lupu Lăcrămioara au racolat mai multe minore pe care le-au transportat în zona unui magazin de pe șoseaua de centură a municipiului Piatra Neamț și obligate să racoleze clienți cu care să întrețină relații sexuale.

Minorele erau determinate prin amenințări și violențe fizice să stea pe șoseaua de centură circa 8 — 10 ore, indiferent de condițiile meteo, pentru a obține o sumă minimă de bani. În condițiile în care minorele nu realizau sumele stabilite de către inculpata Lupu Lăcrămioara, acestea erau amenințate cu acte de violență, acte ce urmau a fi exercitate de către Lupu Ioan Vlăduț sau Abbas Sahm Addin. În timpul practicării prostituției minorele erau supravegheate de către membrii grupului, iar tarifele pe care acestea le solicitau clienților erau stabilite de către inculpata Lupu Lăcrămioara. În cazul în care victimele nu reușeau să realizeze un venit minim, erau certate, amenințate cu acte de violență sau agresate fizic de către inculpata Lupu Lăcrămioara și ceilalți membri ai grupării.

Totodată s-a reținut că faptul că inculpata Lupu Lăcrămioara și ceilalți membri ai grupului le solicitau în mod repetat victimelor să sustragă bunuri sau sume de bani de la persoanele cu care acestea întrețineau relații sexuale, să își atragă clienții în zone izolate unde să poată fi tâlhăriți de către ceilalți membri ai grupării motivând faptul că acești nu vor depune plângere penală pentru a nu se face de rușine.

În cursul zilei de astăzi inculpații Lupu Lăcrămioara, Lupu Ioan Vlăduț, Vitan Alisa și Abbas Shams Addin urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Fată de inculpații Zmeu Gabriel și Darandoi Edera Maria procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Neamț au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Neamț.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…