Acasa Eveniment Producători prahoveni la Târgul de Crăciun

Producători prahoveni la Târgul de Crăciun

6 min read
0
0
365

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui „Târgul de Crăciun”, în curtea instituției, în perioada 16-18 decembrie 2016, între orele 10.00-18.00, iar duminica de la 10.00-16.00, eveniment în cadrul căruia vizitatorii vor putea găsi produse agro-alimentare tradiționale specifice perioadei sărbătorilor de iarnă.

Consumatorii vor putea regăsi produse tradiționale atestate de MADR, ori a căror denumire este recunoscută la nivelul Uniunii Europene sau se află în curs de recunoștere, produse din arealul zonei montane dar și produse de origine animală de la crescătorii de ovine, caprine și porcine specifice arealului din care aceștia provin (Transilvania, Muntenia, Oltenia) păstrate din generație în generație în tradiția mesei de Crăciun, precum și alte produse alimentare.

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va deschide oficial târgul vineri, 16 decembrie 2015, la ora 10.00, va face un tur al expozanților și va înmâna diplome de participare din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale tuturor expozanților prezenți.

Vizitatorii „Târgului de Crăciun”, de anul acesta, sunt invitați să redescopere gustul bucatelor din diferite regiunii ale României, al produselor din lapte sau din carne (brânză, smântână, cașcaval, telemea, brânză de burduf în coajă de brad și în membrană naturală, caș, cârnați de porc sau oaie, slănină afumată, caltaboș, jumări, cârnați de casă, sloi de oaie, drob de porc, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, patricieni din carne de oaie afumați, mușchi afumat și mititei etc.), al produselor din pește (salată icre crap sau știucă, batog de crap argintiu, pastramă de crap argintiu, macrou afumat la rece, sardeluțe, păstrăv afumat în cobză de brad Doftana etc.), al produselor de panificație și patiserie (cozonac Domnesc, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză etc.) al siropurilor, gemurilor sau dulcețurilor de fructe, gama de dulcețuri „Topoloveana”, zacuște, uleiuri aromate, cosmetice naturale și altele.

La eveniment vor fi prezenți, de asemenea, producători de fructe și legume, miere (polen, faguri, propolis) dar și cei de palincă și vin. Între produsele care vor încânta vizitatorii menționăm „Magiunul de prune de Topoloveni”, produs care beneficiază de sistemul de calitate europeană „Indicație Geografică Protejată — I.G.P.”.

De asemenea, se vor regăsi și alte produse aflate în curs de dobândire a protecției la nivelul Uniunii Europene, cum este Scrumbia afumată de Dunăre ori Cașcavalul de Săveni (în curs de dobândire IGP).

Brânza de burduf în coajă de brad, telemeaua de oi de la Vaideeni, telemeaua de oi cu ardei iute, salată tulceană cu icre de știucă, păstrăvul afumat în cobza de brad și cârnații oltenești vor fi, de asemenea, expuse de producătorii români care își doresc în viitorul apropiat să înregistreze aceste produse pe sistemele de calitate europene.

În târg vor fi prezenți și meșteri populari care vor aduce măști tradiționale, instrumente populare, icoane, obiecte obținute prin prelucrarea lemnului și a hârtiei ori păpuși cu motive populare.

La târgul de Crăciun vor expune producători din următoarele județe: Alba, Argeș, Brașov, Botoșani, municipiul București, Călărași, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Galați, Hunedoara, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Prahova, Sălaj, Tulcea, Vaslui, Vaslui, Vrancea.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…