Acasa Diverse PENTRU CA PIERD BANI VOR SĂ MODIFICE CODUL RUTIER! ANVELOPE DE IARNĂ ȘI LA 20 DE GRADE!

PENTRU CA PIERD BANI VOR SĂ MODIFICE CODUL RUTIER! ANVELOPE DE IARNĂ ȘI LA 20 DE GRADE!

2 min read
0
0
130

Potrivit unor surse, Codului Rutier va fi modificat in asa fel ca obligativitatetea cauciucurilor de iarnă sa fie începând cu data de 1 noiembrie! Se va scoate textul de lege care stipula ca sunt obligatorii doar în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Ce înseamnă asta?

Deteriorarea vremii a dus la modificări meteorologice drastice pe intreaga planeta. Astfel în decembrie ne trezim cu temperaturi de primăvară ceea ce înseamnă că graba conducătorilor auto de a schimba anvelopele cu cele pentru zăpadă s-a diminuat serios. Fabricantii si celor care conduc această indrustie nu sunt avantajati de actuala lege, pierderile fiind consistente, asa ca au decis să pună sub presiune legislativul pentru a schimba textul de lege. Cauciucurile de iarna vor fi obligatorii chiar daca afara sunt 20 de grade.

Legea in vigoare nu impune o anumită perioadă de timp în care autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă. Puțini știu că obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă nu depinde de un anumit interval de timp, ci de condiţiile meteorologice, după cum se precizează în actuala Ordonanţa de Guvern 5/2011.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Stiati ca in Romania exista „Podul lui Dumnezeu”?

Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoare este unul dintre cele trei poduri natur…