Acasa Justiție Polițistul Iustin Micu cere 1,5 milioane euro daune morale procurorului Gheorghe Bocsan

Polițistul Iustin Micu cere 1,5 milioane euro daune morale procurorului Gheorghe Bocsan

2 min read
0
0
405

Procurorul DNA, Gheorghe Bocsan,  este chemat să răspundă pentru eroarea judiciară comisă în 2010 împotriva polițistului de frontieră Iustin Robertino Micu, abuz confirmat de ÎCCJ și de CEDO. Polițistul Iustin Micu cere 1,5 milioane euro daune morale procurorului Gheorghe Bocsan: „M-a torturat psihic și fizic… Nu mi-a permis să-mi fac insulina decât dacă recunosc săvârșirea faptei… Am avut credite bancare, nu am mai putut achita la timp ratele, am în întreținere un copil minor”.

După achitarea lui Micu, CEDO a condamnat Romania pentru abuzul lui Bocsan, informează vreaudreptate.ro. La 13 ianuarie 2015, CEDO a sancționat abuzul comis împotriva lui Iustin Micu în dosarul în care patru polițiști de frontieră au fost trimiși în judecată pentru o pretinsă luare de mită de 700 de dolari de la niște cetățeni turci, fără a exista însă probe, ci doar înscenări și falsuri.

Cauza, care îi privește pe ofițerii de poliție Guiu Lucian Cătălin, Micu Iustin Robertino, Barbor Bogdan și Grama Dănuț Ion, a fost finalizată în 2010 cu rechizitoriul semnat de procurorul Gheorghe Bocsan, pe atunci la DNA, și confirmat de Lucian Papici, fostul șef al Secției a I-a.

Toți cei patru polițisti au fost reținuți, condamnați în 2011 la câte 2 și 3 ani de închisoare cu suspendare de judecatorul Dumitru Mirancea de la CAB, fost procuror, dar în cele din urmă achitați în februarie 2013 de ÎCCJ, pentru că nu există probe, iar fapta nu a fost comisă de inculpați, precizează B1.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…