Acasa Diverse POLIȚIST CERCETAT DE DNA PENTRU CĂ A VÂNDUT DOUĂ MAȘINI SECOND HAND

POLIȚIST CERCETAT DE DNA PENTRU CĂ A VÂNDUT DOUĂ MAȘINI SECOND HAND

5 min read
0
0
140

După ce valul corupției a scăzut drastic în rândul funcționarilor publici, în special în rândul poliției rutiere, lucrătorii DIRECȚIE NAȚIONALE ANTICORUPTIE au întocmit dosar penal unui angajat M.A.I. pentru faptul că acesta ar fi vândut, pe OLX, două mașini second hand.  Procurorii DNA Iaşi argumentează în rechizitoriul întocmit pe numele ofiţerului de poliţie Sergiu Anton (foto) că acesta ar fi pus pe picioare o adevărată afacere din vânzarea maşinilor second-hand. Actul de acuzare, obţinut de „Ziarul de Iaşi”, relevă că Sergiu Anton ar fi vândut maşini la mâna a doua încă din 2016, ulterior câteva luni din 2017.

Din probele obţinute a reieşit faptul că inculpatul Anton Sergiu Nicolae a comercializat, de-a lungul timpului, un mare număr de autoturisme, declaraţiile martorilor (…), arătând că inculpatul achiziţiona autoturisme scăzute ca valoare (în jurul sumei de 2.000 – 5.000 de euro), după care le revindea obţinând un profit. În multe cazuri, inculpatul efectua un minim de reparaţii la autoturismele achiziţionate în vederea obţinerii din revânzare a unui profit mai mare“, se arată în rechizitoriu.

Deşi invocă în rechizitoriu că Anton ar fi derulat o adevărată afacere din vân­zarea de maşini vechi, procurorii DNA au obţinut probe despre două vânzări de maşini, Volskwagen Bora, pe care Anton le-ar fi vândut cu 5.500 de euro. De asemenea, Anton ar fi scos la vânzare pe OLX alte două maşini marca Mercedes A Classe, dar în rechizitoriu nu se precizează dacă le-a vândut efectiv sau nu. „Comercializarea de autoturisme de către poliţist fiind mult mai întinsă, neputând fi însă identificată imaginea completă a acestei activităţi datorită modalităţii de comercializare utilizată de inculpat, respectiv fără întocmirea de acte fiscale şi fără a înmatricula autoturismele vândute pe numele său. Din acest motiv nu au putut fi calculate nici sumele reale obţinute de poliţist din această activitate comercială“, au explicat procurorii.
DNA mai acuză că Anton ar fi administrat Târgul Auto de la bazar în perioada ianuarie 2017 – martie 2017. Concret, poliţistul ar fi administrat, promovat, modernizat şi recrutat personal, precum şi încasat chirie la acel târg.
Juridic, firma care ar fi administrat târgul ar fi aparţinut unui alt membru al familiei, susţin procurorii, care au mai arătat că Anton s-ar fi lăudat că „târgul e al lui“.  Asta i-a adus o plângere la parchet, se pare,  din partea colegilor.
Sergiu Anton a fost delegat în ultimii ani la Vaslui, acolo unde a devenit şeful Serviciului Rutier, funcţie din care a şi fost pus sub acuzare de DNA.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

FC Petrolul – Concordia Chiajna 3-0

Victorie clară obținută de către FC Petrolul în fața Concordiei Chiajna, într-un meci în c…