Acasa Eveniment PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNŞELĂCIUNE, FALS ÎN DECLARAŢII, FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNATURĂ PRIVATĂ ŞI UZ DE FALS

PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNŞELĂCIUNE, FALS ÎN DECLARAŢII, FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNATURĂ PRIVATĂ ŞI UZ DE FALS

3 min read
0
0
166

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 44 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Giurgiu şi 56 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au desfăşurat activităţi de natură infracţională, constând în obţinerea de credite bancare în baza unor documente false şi depunerea unor declaraţii fiscale la organele financiare pentru ca persoanele respective să figureze în mod nereal ca angajaţi ai unor societăţi comerciale.
Prejudiciul creat prin săvârşirea faptelor menţionate este estimat la 3.200.000 de lei şi au mai fost solicitate credite care nu au fost acordate în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.
Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Secţiei 1 Poliţie.
Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova şi Călăraşi.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a dispus efectuarea de controale cu echipe mixte pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat emis de Prefectura Prahova, Cristian Ionescu a emis un ordin pentr…