Acasa Social Polițiștii prahoveni au demarat cea de-a noua ediţie a Sistemului Punctual de Intervenţie „BLITZ”

Polițiștii prahoveni au demarat cea de-a noua ediţie a Sistemului Punctual de Intervenţie „BLITZ”

7 min read
0
0
67

Începând cu 07 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au demarat cea de-a noua ediţie a Sistemului Punctual de Intervenţie „BLITZ”, care se va derula pe întreg parcursul anului şcolar 2019-2020.
Astfel, la aceste activităţi, au participat şi poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Ploieşti la Colegiul Naţional ,, I.L.Caragiale”.
Alte echipe de poliţişti au patrulat şi au acţionat în zona adiacentă unităţii de învăţământ, în scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, pentru combaterea faptelor antisociale stradale din zona respectivă, precum şi în vederea preîntâmpinării consumului de alcool şi tutun de către minori în unităţile de alimentaţie publică din apropierea şcolii.
Cu această ocazie, poliţiştii au controlat un agent economic, au legitimat 16 persoane şi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1.305 lei.
Planul ,,BLITZ”, a fost conceput încă de la prima ediţie, ca un real sprijin acordat unităţilor şcolare, iar, în acest an, proiectul are ca scop prevenirea conduitelor antisociale în interiorul şi în preajma unităţilor de învăţământ din municipiul Ploieşti.
Totodată, sunt urmărite următoarele obiective:
– Menţinerea sub control a conduitelor deviante în interiorul unităţilor de învăţământ, cu respectarea prevederilor legale;
– Controlul proximităţii unităţilor de învăţământ;
– Controlul itinerariilor de afluire şi defluire ale elevilor;
– Luarea măsurilor legale împotriva celor care încalcă legea atât sub aspect contravenţional, cât şi penal.

Acţiuni desfăşurate pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră
– Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au continuat şi în cursul zilei de ieri acţiunile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.085 lei, iar ca măsuri complementare, au fost reţinute patru permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare auto.
– Poliţiştii din Breaza au executat o acţiune care a avut ca scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător şi reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere. Au verificat trei societăţi comerciale, au controlat 22 de autovehicule şi au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.070 lei.

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:
– Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat cinci acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 171 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 168 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (47 pentru viteză excesivă; 22 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 11 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 11 permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.
– De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat două infracţiuni (una în flagrant) şi au aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 55 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 27 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 24.000 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 136 de autovehicule şi au legitimat 389 de persoane.
– În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate patru infracţiuni şi constatate 88 de contravenţii (dintre care 37 la Legea nr. 61/1991 şi 34 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 704 persoane şi controlate 457 de autovehicule (52 testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primaria Ploiesti aminteste ca nu putem invinge Ambrozia decat impreuna

Multe persoane considera primavara ca fiind sezonul polenului. Exista, insa, o planta care…