Acasa Social Elevii claselor a IV-a vor primi manualele școlare în noiembrie

Elevii claselor a IV-a vor primi manualele școlare în noiembrie

3 min read
0
0
401

Ministerul Educa­ției Naționale a anunțat că s-au soluționat contestațiile pentru manualele școlare de clasa a IV-a, iar elevii urmează să primească la începutul lunii noiembrie cărțile pentru disciplinele matematică și limba engleză, iar până la finalul lunii și pe cele de limba și literatura română, științe ale naturii și istorie. Manualele școlare pentru elevii de clasa a IV-a au fost schimbate conform noilor programe școlare.

În acest an școlar, elevii clasei a IV-a au primit manuale școlare doar pentru disciplinele limba modernă franceză, limba modernă germană, religie – cultul ortodox, educaţie civică, arte vizuale şi abilităţi practice, muzică şi mişcare. Pentru celelalte materii de studiu, cărțile nu au fost tipărite întrucât editurile au depus contestații. Ministerul Educației Naționale a anunțat în aceste zile că s-au soluționat contestațiile și a contractat, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), noile manuale pentru disciplinele matematică şi limba modernă engleză. Termenul de livrare a acestor titluri în depozitele de carte şcolară este 4 noiembrie.

De asemenea, pentru alte trei discipline – limba şi literatura română, știinţe ale naturii şi istorie – ministerul a anunțat că au fost semnate precontractele și urmează obţinerea ISBN-ului, editarea, respectiv selecţia lor de către cadrele didactice. Termenul estimat de livrare în şcoli este sfârşitul lunii noiembrie. Versiunile digitale ale noilor manuale de limba şi literatura română, știinţe ale naturii şi istorie vor fi disponibile și pe platforma manuale.edu.ro, imediat după aprobarea acestora prin ordin de ministru. În ceea ce priveşte manualele de geografie, Ministerul Educației anunță că se așteaptă încheierea procesului deschis de edituri la Curtea de Apel București.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noul OUG trebuie aplicat si politistilor! Societatea civilă cere testarea obligatorie pentru droguri a agentilor la intrarea în serviciu! Semneaza petiția!

Pentru ca aparatele Drug Test „sunt bune” și noua lege este formulata ” …