Acasa Diverse DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Alexandru Cumpănașu!

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Alexandru Cumpănașu!

4 min read
0
0
126

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au stabilit primul termen în faza camerei preliminare în dosarul în care Alexandru Cumpănașu a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, pentru comiterea infracțiunii de participație improprie (în forma instigării) la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Primul termen va avea loc la data de 10 februarie 2023.

Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel București.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condițiile în care acesta nu îndeplinea cerințele fișei postului (acelea de a deține o diplomă de studii universitare și de a avea experiență în specialitate de minim 1 an). Ulterior, deși inculpatul ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru.

Ca urmare a demersurilor menționate mai sus, inculpatul ar fi obținut pe nedrept suma de 308.630 lei cu titlu de retribuție pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Până la data întocmirii rechizitoriului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat în timp record un hoț care a acționat într-un magazin din zona centrala

Astăzi în incinta magazinului Shop&Go-Mega Image de pe str. Stefan Greceanu, a avut lo…