Acasa Politică Deputații PSD și UDMR au demarat „pomenile electorale”

Deputații PSD și UDMR au demarat „pomenile electorale”

2 min read
0
0
410

Luni seara, deputații din comisiile de muncă și de buget au au votat tot ce s-a putut. Astfel, deputații au  aprobat amendamentul la OUG 20 privind salarizarea prin care sporurile personalului tehnic medical se calculează prin raportare la salariul de baza și nu la cel din 2009, așa cum solicitaseră sindicatele prin greva generală declanșata luni dimineața.

”Impactul asupra bugetului este de 1,125 miliarde lei”, a declarat ministrul Muncii Dragoș Pîslaru.

Liberalii din comisii au părăsit sala în semn de protest, invocând faptul că PSD vrea să ”cumpere voturi”, astfel că amendamentul a fost adoptat în unanimitate de cei de la PSD și UDMR. Practic, ultimele doua ore și jumătate de dezbateri au fost fără opoziție la PSD în lipsa reprezentanților PNL, conform site-ului Hotnews.

Alte modificări pe care deputații le-au aprobat sunt:  salariile angajaților din Casa Națională de Asigurări de Sănătate cresc cu 25% începând cu 1 decembrie 2016; salariile din învățământ vor crește, tot de la 1 ianuarie cu 15%;tot cu 15% vor crește și salariile celor din asistența socială.

În timpul ședinței celor două comisii, Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru a afirmat că toate modificările adoptate depășesc ”cel mai negru scenariu” .

”Pe lângă cei de 2,6 mld ai ordonanței 20, undeva între 3 și 4 mld doar prin ce ați pus aici pe masă. Puteți ăa le adoptați și vă doresc succes. Evident, un premiu Nobel pentru cel care o să facă deficitul bugetar”, a completat Pâslaru.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incident in Ploiești: Voluntarii și Flyerele False

În mijlocul campaniei electorale, lupta se intensifică, iar jocurile murdare încep să apar…