Acasa Diverse Cum a ajuns un Porsche plin cu heroina in slujba politiei

Cum a ajuns un Porsche plin cu heroina in slujba politiei

5 min read
0
0
212

Un autoturism marca Porsche 911 Turbo Coupe argintiu, este in dotararea Poliției Autostrazi și este folosit în misiuni pe A2.  Putin stiu insa istoria acestei masini si cum a ajuns din tabara infractorilor in tabara ” baietilor buni”. Bolidul de lux a fost confiscat în urmă cu zece ani de la doi turci, care încercau să introducă în țară prin vama Nădlac, peste 60 de kilograme de heroină.

Cum s-a pricopsit M.A.I. cu un bolid de lux

Autoturismul de lux, un model unicat ce valora în urmă cu zece ani peste 400.000 de mărci germane, a ajuns în mâna autorităților românești în februarie 2002 când, în doi turci au încercat să treacă granița prin vama Nădlac.

În timpul controlului însă, vameșii au descoperit pe bancheta din spate a mașinii peste 120 de pachete suspecte. Aceasta după ce sub scaunele din față au fost găsite două sacoșe goale iar, despre existența acestora cei doi turiși, Ferid Berirmen, de 58 de ani și fiul său Sureyya, de 28 ani, nu au putut da explicații plauzibile. Astfel, în urma verificărilor făcute de lucrătorii vamali, s-a constatat că în pachete cu pricina, vidate și având imprimate pe ele un leu, se aflau circa 63 de kilograme de heroină pură, a cărui valoare se ridica la peste 10 milioane de euro.

Eliberat condiționat

Cei doi turci, tată și fiu, au fost arestați, iar mașina a fost confiscată. Berirmen Ferdi a fost condamnat la 10 ani de închisoare, de către Tribunalul Arad. Trei ani mai târziu, acesta a făcut cerere de eliberare condiționată și, pentru că executase o treime din pedeapsă, a fost eliberat în timp ce fiul său a fost scos de sub urmărire penală.

Același Porsche, alte droguri

Mașina de lux a fost ulterior confiscată iar printr-o hotărâre judecătorească, bolidul a ajuns în patrimoniul Ministerului Finanțelor Publice, ulterior fiind repartizată Secretariatului General al Guvernului. Însă după patru ani, timp în care mașina a fost dată în utilizarea celor de la Crimă Organizată, tocmai când autoturismul fuseseră predat celor de la Porsche pentru a fi dotat cu tehnică de ascultare, în autoturism s-a descoperit o cantitate similară de heroină: 60 de kilograme ascunse în portbagaj. În timp ce angajații Guvernului au afirmat că mașina nu a fost deloc folosită în tot acest timp, fiind „abandonată” în parcarea instituției datorită unor probleme, alți oficiali au susținut că mașina urma să fie folosită drept momeală. Cazul a fost în scurt timp „împachetat” iar drogurile distruse.

Porsche-ul cu droguri pus în folosință

Datorită reputației și pentru că mai toată lumea știa de “Porsche-le cu droguri”, autoturismul nu a mai fost folosit la filaj. Astfel, după zece ani în care s-a dovedit a fi inutil și plimbat prin parcările instituțiilor statului român, s-a decis ca autoturismul de lux să fie pus “la treabă”. Porsche-ul se afla în dotarea polițiștilor din Brigada Autostrazi si poate fi fazut in patrulare de cei care se deplaseaza spre litoralul romanesc.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Masca din textil interzisă! Nu va mai fi legală purtarea mastilor confectionate acasa

Francezii nu mai pot utiliza în spațiul public măştile sanitare confecţionate acasă. Un de…