Acasa Front Guvernul adoptă azi proiectul de lege privind izolarea şi internarea obligatorie

Guvernul adoptă azi proiectul de lege privind izolarea şi internarea obligatorie

2 min read
0
0
260

Executivul adoptă, luni, proiectul de lege care stabileşte cadrul legal privind carantina şi izolarea persoanelor, dar şi internarea obligatorie, în caz de epidemii precum cea de coronavirus. Ludovic Orban a anunţat că va cere Parlamentului adoptarea proiectului în regim de urgenţă.
Ludovic Orban a anunţat, în deschiderea şedinţei de Guvern, că va fi adoptat proiectul de lege pentru a corecta prevederile din legislaţie, în urma deciziei CCR. Şeful Executivului a spus că a convocat de urgenţă această şedinţă, pentru o soluţie, „în faţa acestui pericol uriaş provocat de decizia CCR”. Şeful Executivului a acuzat politicienii şi unele instituţii că au sabotat măsurile luate de Guvern pentru a proteja sănătatea cetăţenilor, şi a amintit anularea amenzilor în timpul stării de urgenţă, prin decizia CCR, despre care a spus că este „filiala PSD”. „Suntem în faţa unei situaţii fără precedent, din cauza unei decizii a CCR. Curtea constituţională a decis că nu există bază legală pentru a ţine pacienţii bolnavi der COVID-19, în spitale”, a spus şeful Executivului. Şedinţa de astăzi are un singur punct pe ordinea de zi, a mai spus premierul, arătând că exista bază legală şi înainte, pentru măsurile care au fost luate pentru izolarea la domiciliu şi carantină instituţionalizată.
Ludovic Orban a mai spus că va solicita Parlamentului să adopte proiectul în regim de urgenţă, pentru ca Guvernul să aibă la dispoziţie toate instrumentele, la fel ca şi alte ţări, pentru a lupta cu epidemia.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Masca din textil interzisă! Nu va mai fi legală purtarea mastilor confectionate acasa

Francezii nu mai pot utiliza în spațiul public măştile sanitare confecţionate acasă. Un de…