Acasa Justiție Comunicat de presă – IPJ Prahova

Comunicat de presă – IPJ Prahova

8 min read
0
0
360

Controale în domeniul pisciculturii efectuate la două societăți comerciale din Sălciile

— La nivelul Serviciului de Ordine Publică, au fost desfășurate controale în domeniul pisciculturii efectuate la două societăți comerciale care desfășoară astfel de activități pe raza comunei Sălciile.

Menționăm că alături de polițiști s-au aflat și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ANPA, iar pentru abaterile constatate s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 lei.

Activități de verificare a legalității funcționării furnizorilor de servicii de securitate private și de combatere a infracțiunilor contra patrimoniului

— Ofițeri din cadrul aceluiași serviciu — Compartimentul ‘Sisteme de Securitate’ — au desfășurat controale în domeniul pazei și protecției bunurilor.

Acțiunea în cauză a fost organizată în vederea intensificării activităților de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici și de verificare a legalității funcționării furnizorilor de servicii de securitate private.

Au fost controlate două obiective, patru agenți de securitate, un echipaj de intervenție și au fost verificate două sisteme de alarmare și două sisteme TVCI, ocazii cu care au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Legii nr. 333/2003. Valoarea amenzilor în cauză se ridică la suma de 2.200 lei.

Două persoane reținute în urma controlului de la un centru de colectare a materialelor feroase din Dumbrăvești

— Polițiști din cadrul Postului Comunal Dumbrăvești au efectuat un control la un centru de colectare a materialelor feroase și neferoase care funcționează pe raza comunei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit 50 metri de cablu electric din aluminiu, în greutate de 8 kg.

Din cercetări a rezultat că ar fi fost vândut de către un localnic, după ce — anterior — acesta l-ar fi sustras dintr-o fostă fermă pomicolă.

Cablul în cauză a fost ridicat de la centrul de colectare și ulterior predat persoanei vătămate.

În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul Postului Comunal au stabilit că, la comiterea faptei, s-ar mai fi aflat un consătean de 19 ani.

Împotriva celor doi s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, ambii fiind reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere de arestare preventivă.

45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12.000 lei aplicate ieri de polițiștii rutieri

— În cursul zilei de ieri, polițiști ai Serviciului Rutier au organizat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea transportului ilegal de persoane, precum și pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni și a cazurilor de neacordare de prioritate acestei categorii de participanți la trafic.

Pentru neregulile constatate, au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.655 lei, iar ca măsuri complementare au reținut cinci permise de conducere auto.

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

— Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 10 acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 94 de conducători auto și au fost controlate 53 de autovehicule de transport persoane și mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 144 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (cinci pentru viteză excesivă; 41 pentru abateri ale pietonilor; 10 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.).

Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

— De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat două infracțiuni în flagrant și 71 de contravenții (dintre care 25 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 34 la OUG nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 22.290 lei.

Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 157 de autovehicule și au legitimat 374 de persoane.

— În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 11 infracțiuni și constatate 53 de contravenții (dintre care 32 la Legea nr. 61/1991 și 15 la OUG nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 454 de persoane și au fost controlate 223 de autovehicule (10 testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…