Acasa Eveniment Peste 20 de persoane reținute în urma perchezițiilor efectuate la spărgătorii de locuințe

Peste 20 de persoane reținute în urma perchezițiilor efectuate la spărgătorii de locuințe

5 min read
0
0
455

Ieri, mai mulţi poliţişti din Constanţa, împreună cu cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat 22 de percheziţii la persoane, inclusiv din Prahova, bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 300.000 de euro, prin furturi din locuinţe. În urma a 22 de percheziții desfășurate la persoane bănuite de furturi din locuințe, 23 de persoane au fost reținute de polițiști.

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, 22 de percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova și Ilfov, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a reieșit că, începând cu data de 15 aprilie, membrii grupului infracţional acţionau pe raza mai multor judeţe din ţară, folosind ca mod de operare metoda „Împrietenire”.

În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 23.973 de lei, 8.970 de euro, 1.553 de dolari, 5.000 de lire sterline, 5 autoturisme, 41 de telefoane mobile, 14 cartele telefonice, bijuterii din aur și argint, înscrisuri și alte bunuri cu valoare probatorie.

23 de persoane, cu vârste între 18 și 59 de ani, au fost reținute de către polițiști, urmând ca astăzi, 21 septembrie, să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventive.

În sarcina membrilor grupării s-au probat, până în prezent, 42 de furturi, comise începând cu luna mai a anului 2015 pe raza județelor Constanța, Galați, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vîlcea, Olt, Călărași, Argeș, Cluj, Covasna, Brașov Prahova și municipiului București.

Cei în cauză ar fi apelat la mila mai multor persoane din cele 13 județe, iar după ce ar fi pătruns în locuințele victimelor, profitând de neatenția lor, ar fi sustras diverse bunuri.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 400.000 de lei.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale din Constanța și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție de pe raza județelor unde au fost comise faptele.

POLIȚIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

Nu acordați încredere în persoane necunoscute, care vă oferă sau vă solicită bani în schimbul unor așa-zise premii promoționale.

Când la ușa locuinței apar persoane cu un comportament dubios, care solicită ajutor material sau își manifestă intenția de a se împrieteni pe diverse motive, apelați 112 sau la Poliție.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni ori furturi!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…