Acasa Justiție Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui violator în serie eliberat condiționat

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui violator în serie eliberat condiționat

3 min read
0
0
373

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu cazul unui violator în serie care a fost eliberat condiționat pe motiv că „scopul educativ al pedepsei a fost atins”, după care a agresat victima din nou, informează un comunicat de presă al instituției.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vizează „posibila încălcare” a articolului 22 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică. Potrivit comunicatului, acest caz arată „o presupusă slăbiciune a justiției”.

„Avocatul Poporului s-a adresat Inspecției Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și a solicitat să comunice dacă, în urma verificărilor pe care le efectuează, a fost încălcată vreo dispoziție legală privind liberarea condiționată a bărbatului recidivist”, se mai arată în comunicat.

Instituția amintește că, potrivit informațiilor publicate de către presă, bărbatul de 50 de ani a fost condamnat pentru că, în 2014, a încercat să abuzeze o femeie bolnavă psihic, pe care o violase și în 2008. Anul acesta, după ce a fost eliberat, bărbatul a violat-o din nou.

„La începutul acestei luni, a fost eliberat condiționat de către Judecătoria Onești pentru bună purtate, după ce executase 2 ani și 6 luni din pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru tentativă de viol și violare de domiciliu. Mass-media susține că judecătorul a fost de părere că scopul educativ al pedepsei a fost atins, astfel că se poate dispune liberarea condamnatului înainte de executarea în întregime a acesteia. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești nu au contestat decizia, cu toate că bărbatul era recidivist, fiind condamnat și în 2008 pentru că violase aceeași victimă, dar și o altă consăteancă. În aceeași zi, ajuns acasă, s-a îndreptat spre locuința victimei și profitând de imposibilitatea ei de a-și exprima voința, pe fondul afecțiunilor psihice de care suferă, bărbatul a violat-o din nou”, se mai arată în comunicat.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…