Acasa Diverse Un fotograf a îndepărtat tatuajele de pe corpurile membrilor unei bande

Un fotograf a îndepărtat tatuajele de pe corpurile membrilor unei bande

2 min read
0
0
546

Fotograful Steven Burton a îndepărtat digital tatuajele foştilor membri ai bandelor de mafioţi. Astfel, bărbaţii se văd şi fără mărcile trecutului lor de gangsteri. Portretele evocă stigmatul social, dar şi o poveste despre cum îl percepem, noi, pe celălalt. Deşi dispreţuiţi, marginalii au feţe umane.

Imaginile provoacă răspunsuri emoţionale puternice şi reflecţii personale, dar această serie fotografică „metamorfică” ridică întrebări mai ample cu privire la stigmatizarea socială şi modul în care ne percepem unii pe alţii. Tatuajele sunt percepute drept simbol al violenţei şi al pericolului. Dar oamenii tind să ignore povestea umană pozitivă de transformare a omului care le poartă.

Pentru a spune povestea umană şi pentru a arată pielea naturală din spatele simbolurilor bandei şi a codurile impregnate cu cerneală, fotograful autodidact Steven Burton a realizat seria de portrete ale foştilor membri ai bandelor.

Proiectul oferă foştilor mafioţi posibilitatea de se vedea ei înşişi dintr-o perspectivă diferită şi le oferă o motivaţie pentru a se schimba, în ciuda trecutului lor.

După ce a făcut fotografiile şi le-a manipulat digital, Burton le-a arătat foştilor membri ai bandelor. „Am văzut emoţiile pe feţele lor de Homeboys, pe măsură ce vedeau imaginile” a mai declarat Steven Burton.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Schimbarile Din Noul OUG: Poți Conduce Sub Influența Drogurilor in Absența Rezultatelor în 72 de Ore

Guvernul României a adoptat recent o nouă Ordonanță de Urgență care aduce modificări semni…