Acasa Politică Uitând de poluare, viceprimarul Ganea felicită Lukoil. Prilej pentru primarul Dobre să atace „cuplul” PSD-ALDE

Uitând de poluare, viceprimarul Ganea felicită Lukoil. Prilej pentru primarul Dobre să atace „cuplul” PSD-ALDE

5 min read
0
0
127

Potrivit unui Raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, 8,8 milioane de oameni mor din cauza bolilor provocate de noxele din atmosferă. Practic, poluarea ucide mai mulţi oameni decât o face fumatul, arată documentul citat, în condiţiile în care cifra persoanelor care îşi pierd viaţa din cauza bolilor respiratorii şi cardiovasculare generate de poluare este dublă faţă de ce se ştia până acum. Pe lista oraşelor cele mai poluate din România se află și Ploieștiul, după Iași, Cluj- Napoca, Brașov și București.

Rafinăria Lukoil continuă să polueze Ploieștiul, iar autoritățile mimează că ar lua măsuri. Dar rafinăriile plătesc o „cotizație” lunară sub formă de amenzi.

Vizitele „de lucru” ale ministrăresei Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu, ploieșteancă de fel (sic!) au avut mai mult un iz electoral la fel de urât mirositor precum aerul respirat de ploieșteni.

Recent, viveprimarul Cristian Mihai Ganea și deputatul PSD, Laura Fulgeanu-Moagher, au fost prezenți la aniversarea rafinăriei Lukoil, prilej cu care viceprimarul ploieștean a postat pe pagina sa de Facebook: „115 ani Lukoil! O companie care înseamnă mult pentru Ploiești. Prilej de sărbătoare, alături de conducerea companiei, dar și de Excelenta Sa Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România, de deputatul Laura Moagher, de Aleksey Kovalenko, directorul general Lukoil.”

Normal, nu s-a vorbit de funie în casa spânzuratului, în speță de poluare. Reacțiile ploieștenilor nu au întârziat să apară:

    • Camelia Iuliana Radu pentru ce? pentru ca polueaza si nu le pasa de cetatenii acestui oras? pentru ca prticipa la mortile premature zilnice, de cancer?
    • Stefan Catalin Camelia Iuliana Radu servilismul sclavului de a intra în gratiile stăpânului. De aceea suntem atat de jos ca popor. Victimele isi felicită călăii!!!!
      Ion Mica D-l viceprimar Ganea si D-na deputat Moagher ati vorbit si despre poluarea orasului Ploiesti cu conducerea rafinariei?

Chiar și primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a speculat ocazia de a-și ataca adversarii politici: „După doamna Gavrilescu, domnul Ganea continuă tradiția PSD-ALDE. La finalul unei săptămăni cu zeci de sesizări de poluare, primite din partea ploiestenilor, Garda de Mediu ne spune că valorile au fost normale, iar PSD se întâlnește cu poluatorii. Și asta chiar de #ziuamondialafaramasini. Este modul în care PSD ALDE înțelege ploieștenii. Tradiția batjocurii!”

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber
Viceprimarul Ganea a întors-o ca la Ploiești: „În timp ce critică prezenţa mea la aniversarea Lukoil (o companie care asigură mii de locuri de muncă la Ploieşti!), primarul Adrian Dobre se distrează la Festivalul Alfabetul Convieţuirii, pentru că poporului trebuie să îi dai pâine şi circ! Pâine nu avem deoarece visteria Primăriei a ajuns goală sub managementul falimentar al liberalului Dobre, aşa că ne-a rămas doar distracţia pe bani publici! Un festival la care s-au vândut cu succes gogoşile liberale ale primarului Adrian Dobre…”
În timp ce edilii se luptă electoral, poluarea din Ploiești rămâne un fenomen pe care politicienii și, implicit, autoritățile locale îl ignoră.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Partidul Prahova in Actiune ” un foc de paie” sau un proiect asimilat de PNL?

Partidul Prahova în Acțiune a fost fara doar si poate surpriza alegerilor locale din septe…