Acasa Politică Cine sunt candidații înscriși în cursa pentru prezidențiale

Cine sunt candidații înscriși în cursa pentru prezidențiale

4 min read
0
0
107

Biroul Electoral Central a validat înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Viorica Dăncilă, Alexandru Cumpănașu, Ramona Bruynseels și Theodor Paleologu, la alegerile prezidențialeTermenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central a expirat duminică, 22 septembrie, la ora 24:00.

Toţi candidaţii au strâns minimul de 200.000 de semnături necesare înscrierii, ei îndeplinind toate condiţiile necesare înscrierii în cursa pentru Cotroceni, potrivit deciziei Biroului Electoral Central.

Cine sunt candidații înscriși în cursa pentru prezidențiale:

Theodor Paleologu și-a depus, joi, candidatura la BEC, pentru prezidențiale. Prezidențiabilul PMP a declarat că a strâns 360.000 de semnături, iar candidatura sa este „o mărturie” și aduce o „responsabilitate enormă” pentru sutele de mii de români pe care îi va reprezenta. Tot joi și-a depus candidatura la prezidențiale și premierul Viorica Dăncilă, care a strâns aproape 1.500.000 de semnături.

Președintele Klaus Iohannis a depus vineri, la BEC, împreună cu PNL, peste 2.200.000 de semnături necesare înscrierii în cursa pentru un al doilea mandat la Cotroceni. Și prezidențiabilul USR-PLUS Dan Barna și-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidențiale. Alianța a strâns aproape 400.000 de semnături.

Sâmbătă, la Biroul Electoral Central, și-a depus candidatura și prezidențiabilul ALDE-Pro România, Mircea Diaconu, care a strâns, potrivit acestuia, peste 400.000 de semnături. Tot sâmbătă, președintele UDMR Kelemen Hunor și-a depus, sâmbătă, candidatura pentru alegerile prezidențiale. El a venit la sediul Biroului Electoral Central cu o trotinetă electrică. Liderul UDMR a stâns aproape 270.000 de semnături.
Alexandru Cumpănașu a reușit să strângă peste 230.000 de semnături.
Tot duminică, Ramona Bruynseels și-a depus candidatura de independent la alegerile prezidențiale, împreună cu peste 280.000 de semnături, transmite hotnews.

De asemenea, fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Ivan a precizat că a depus la BEC 235.119 de semnături.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale. Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie.

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un procuror iranian a anuntat ca a emis un mandat international de arestare pe numele lui Trump

Un procuror iranian a anunțat că țara sa a anunțat Interpol că a emis un mandat de arestar…