Acasa Eveniment În trei luni, Poliția Română a confiscat 126 de arme de vânătoare

În trei luni, Poliția Română a confiscat 126 de arme de vânătoare

3 min read
0
0
396

Poliția Română a constatat în ultimele trei luni, în acțiuni de prevenire a braconajului cinegetic, 360 de infracțiuni, a aplicat 172 de sancțiuni contravenționale și a ridicat 126 de arme letale de vânătoare.

De asemenea, polițiștii au confiscat 3.433 de muniții, 1.066 kg de carne de vânat, 279 de exemplare de vânat, 23 de trofee de vânătoare, un autovehicul, 12 chemători și 13 capcane, lațuri și alte obiecte (acumulatori auto, atelaj hipo, lunete, dispozitive de ochire pe timp de noapte, proiectoare, bărci).

Potrivit unui comunicat dat publicității duminică de Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 5 septembrie 2016 – 28 februarie 2017, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IGPR, desfășoară o acțiune la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

„Activitățile vizează și indisponibilizarea bunurilor folosite la comiterea unor astfel de fapte, contracararea extinderii braconajului cinegetic săvârșit de vânătorii străini în paralel cu desfășurarea unor partide de vânătoare legale, în special la speciile de păsări migratoare și autohtone și constatarea celorlalte genuri de infracțiuni care se comit cu ocazia organizării și desfășurării partidelor de vânătoare”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, până la data de 30 noiembrie, polițiștii au constatat 360 de infracțiuni, dintre care 170 de braconaj prevăzute de Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, 152 prevăzute de Codul Penal și 48 de alte infracțiuni. Dintre cele 170 de infracțiuni de braconaj, 27 au fost comise de cetățeni străini intracomunitari și nouă reprezentanții gestionarilor fondurilor de vânătoare.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale armurierilor, gestionarilor fondurilor de vânătoare și vânătorilor, dintre care 52 la Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, iar 120 la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, în valoare de 173.323 de lei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…