Acasa Social Taxa Radio-TV rămâne, după ce a fost scoasă de pe lista din proiectul de lege al PSD

Taxa Radio-TV rămâne, după ce a fost scoasă de pe lista din proiectul de lege al PSD

2 min read
0
0
374

Taxa Radio-TV rămâne în vigoare, după ce Comisia de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor a decis să o scoată de pe lista din proiectul de lege al PSD privitor la eliminarea a 102 taxe. Senatul, ca primă cameră sesizată, a aprobat săptămâna trecută proiectul social-democraţilor.

Eliminarea taxei Radio-TV a stârnit îngrijorarea Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, a mai multor ONG-uri şi a conducerilor celor două instituţii publice. La nivel european, majoritatea covârşitoare a instituţiilor publice de radio şi televiziune se susţin financiar cel puţin parţial prin taxa Radio-TV colectată de la cetăţeni.

Luni dimineaţă, angajaţii Radioului Public au protestat faţă de eventualitatea eliminării taxei. Circa 100 de persoane au ieşit în faţa sediului, la… o cafea. Aceasta a fost justificarea protestarilor, care nu au cerut în prealabil aprobarea pentru a manifesta.

Reprezentanţii radioului public au subliniat că taxa este cea mai mică din Europa – 2,5 lei pe familie lunar și că, în anul 2015, a fost asigurat 48% din bugetul instituţiei prin contribuţia publică.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noul OUG trebuie aplicat si politistilor! Societatea civilă cere testarea obligatorie pentru droguri a agentilor la intrarea în serviciu! Semneaza petiția!

Pentru ca aparatele Drug Test „sunt bune” și noua lege este formulata ” …