Acasa Front Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte a devenit unitate suport COVID, dupa ce au fost indentificate doua noi focare active COVID-19 la Spital Municipal Schuller si la Penitenciarul de Femei Târgşor

Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte a devenit unitate suport COVID, dupa ce au fost indentificate doua noi focare active COVID-19 la Spital Municipal Schuller si la Penitenciarul de Femei Târgşor

2 min read
0
0
148
Autorităţile din Prahova au anunțat că Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte a devenit, începând de astazi, unitate suport COVID, punând la dispoziţia pacienţilor cu această patologie 12 paturi.
Decizia a fost luată în condiţiile în care Prahova se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2, după Capitală, numărul cazurilor zilnice se menţine unul ridicat, iar de mai multe zile în unităţile sanitare din judeţ nu există paturi libere pentru patologia COVID.
Alte două focare active de COVID-19 au fost identificate astăzi, unul a fost înregistrat la Spital Municipal Schuller din Ploieşti, în secţia Interne unde trei salariaţi şi 5 pacienţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19.
Al doilea focar de infecţie a fost înregistrat la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde 4 salariaţi şi 24 de deţinute au fost confirmaţi cu COVID-19. Salariaţii vor rămâne izolaţi la domiciliu, iar deţinutele sunt izolate în centrul de detenţie.
În Prahova, rata de pozitivare a testelor efectuate la suspecţii de COVID-19 este una ridicată, conform raportărilor din ultimele 24 de ore, peste jumătate dintre teste sunt pozitive. Astfel, dintr-un total de 1.699 de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, dintre care 382 teste RT PCR şi 1.317 teste rapide, 924 de teste au fost pozitive.
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Scurtă istorie a ploiestiului! De la instalații de foraj petrolier, la blugi, cartofi prajiti si hamburgeri

Prahova unul dintre cele mai industrializate județe din țară,  avea înainte de Revoluție u…