Acasa Front Ce trebuie sa faci in calitate de ” șmecher” atunci cand te opreste politia rutiera? Ghid de bune practici

Ce trebuie sa faci in calitate de ” șmecher” atunci cand te opreste politia rutiera? Ghid de bune practici

6 min read
0
0
545

Vino pe Telegram în grupul ” Totul despre Poliția Romana”! Aici vei găsi comunitatea angajatilor M.A.I. Accesează link-ul :https://t.me/joinchat/OCf85AcYOHQzYzU0

De ce oamenii cu influenta atunci cand intra in contact cu politia se simt jigniti si de multe ori ajung in situatii pe care ulterior le regreta?

Pentru ca in marea majoritate a cazurilor sunt bauti. Pentru ca in prostia lor, nefiind de multe ori nici macar implicati direct, orgoliu le este afectat de agentul politiei rutiere pentru ca a indraznit sa opreasca masina in care se aflau ei.

Ce trebuie sa cunoasca un ” smecher” bogat sau politician, fiul lui X lui Y, atunci cand este oprit de un echipaj de politie rutiera?

1. Niciodată nu este indicat să le spui polițiștilor care te opresc în trafic că tu ești șmecher, că ești fiul-nu-știu-cui, că ești deputat sau senator, director, artist, fotbalist de top sau ce funcție importantă crezi că ai tu. Când te oprește Poliția, ești un simplu cetățean care te legitimezi cu cartea de identitate. Restul comentariilor nu își au rostul. Politistii au body-cam. Totul e inregistrat. Dacă ești nemulțumit, contești amenda în instanță și cu asta, basta. Dar nu faci scandal, pentru că asta cu siguranță îți va agrava situația.

2. Nu incerca sa cumperi influență cu bani.

3. Când ești pasager în mașină, nu te dai jos ca să te cerți cu polițiștii de la Rutieră. Stai liniștit în scaunul tău, că nu pe tine te-a oprit Poliția. Este treaba șoferului să dea explicații polițiștilor, să le prezinte actele, să sufle în fiolă etc.

În SUA, dacă te dai jos din mașină și încerci să vorbești cu polițistul poți fi împușcat pentru că reprezinți o amenințare.

În România, la Tecuci, un individ s-a dat jos din dreapta șoferului și și-a permis să îi amenințe pe polițiști pentru că soția/concubina lui tocmai fusese sancționată pentru că nu avea actele asupra ei.

Și uite-așa maiorul Culache de la Jandarmeria Tecuci și-a distrus cariera “de 20 de ani în MAI” în mai puțin de 3 minute. Înregistrarea video cu derapajul maiorului de la Jandarmeria Tecuci a apărut pe Facebook , a stârnit indignarea cetățenilor și face acum obiectul unei cercetări la Parchetul Militar Iași. Și când te gândești că maiorul Culache, dacă stătea liniștit în dreapta șoferului, putea beneficia de pensie specială la nici 50 de ani.

Putem aduce in discutie multe cazuri in care oameni celebrii au ajuns in atentia publicului prin comportamentul neadegvat pe care l au afisat atunci cand au fost opriti in trafic.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Acesta tot dupa o seara bahica si in calitate de pasager a tinut ” in mod special” sa mearga la arest dupa ce in prealabil a lovit un politist.

Deputatul Lucian Radulescu a fost si el implicat intr-o ” contră” cu politia, baut fiind a amenintat echipajul pentru o banala contraventie.

Poliţiştii l-au amendat cu 2.875 de lei.

Exemplele pot continua, dar de mentionat este faptul ca pentru o banala contraventie nu renteaza sa-ti strici cariera, imaginea si viitorul care pana la o simpla parcare neregulamentara, ” suna bine”!

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Scurtă istorie a ploiestiului! De la instalații de foraj petrolier, la blugi, cartofi prajiti si hamburgeri

Prahova unul dintre cele mai industrializate județe din țară,  avea înainte de Revoluție u…