Acasa Front Este echitabila suspendarea permisului de conducere pentru o alcoolemie de pana in 0,10 %? I.N.M.L. spune ca nu, politia spune ca da!

Este echitabila suspendarea permisului de conducere pentru o alcoolemie de pana in 0,10 %? I.N.M.L. spune ca nu, politia spune ca da!

3 min read
0
0
661

Vino pe Telegram în grupul ” Totul despre Poliția Romana”! Aici vei găsi comunitatea angajatilor M.A.I. Accesează linkul: https://t.me/joinchat/OCf85AcYOHQzYzU0

 

Desi politia rutiera vaneaza permanent conducatorii auto care au consumat băuturi alcoolice, putem spune ca doar 3% din accidentele rutiere produse pe șosele patriei pot fi atribuite consumului de alcool la volan, restul de 97% fiind generate de șoferi ale caror testări au arătat valoarea ” zero”, arată datele Poliției Rutiere.

Când sunt prezentate în mass-media știri despre accidente rutiere în majoritatea cazurilor testele arată că cei implicați nu au consumat alcool, însă în cazuri destul de rare în care aparatul etilotest arată vre-o valoare se subliniază faptul ca cel implicat era sub influenta alcoolului. Statistic vorbind, problemele din trafic le genereaza șoferii care n-au consumat alcool, desi toată lumea, subliminal , trăim cu senzația ca băutură este factorul principal care genereaza un accident rutier.

Sub acest aspect desi Intitutul National de Medicina Legala a semnat in trecut un protocol cu Poliția Română pentru acceptarea marjei valorilor pe etilotest de pana la 0,10% alcool în aerul pur expirat, cei din M.A.I. au renunțat și au decis să suspende permisul celui testat dacă aparatul nu arata valoare de 0,00.

Cei din M.A.I. nu accepta o eroare a aparatul etilotest considerandu-l perfect, desi toate aparatele de măsurare ” a orice” dau erori. Chiar și în cazul aparatului radar legislatia rutiera lasă o marjă de 10 km/h conducătorilor auto care depășesc viteza legală.

Suspendarea a permisului de conducere pentru trei luni a unui conducător auto care sa zicem are o valoare de 0,03, este una echitabila? Cei de la INML spun că nu. Experienta acestui institut, exact cel care manevrează probele de sânge spune că până în valoare de 0,10 % la testarea cu aparatul etilotest valoarea în sânge este zero, deci gradul de alcoolemie este nul, însă măsura suspendării permisului de conducere se aplica spune politia.

Nu consumați băuturi cu alcool înainte de a va urca la volan!

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat în timp record un hoț care a acționat într-un magazin din zona centrala

Astăzi în incinta magazinului Shop&Go-Mega Image de pe str. Stefan Greceanu, a avut lo…