Acasa Justiție Sorin Blejnar, la DNA Ploiești

Sorin Blejnar, la DNA Ploiești

4 min read
0
0
392

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar s-a prezentat, luni dimineață, la sediul DNA Ploiești. Sorin Blejnar este audiat într-un dosar privind favorizarea unei firme din domeniul IT, potrivit unor surse judiciare. El nu a dorit să dea declarații jurnaliștilor prezenți cu privire la calitatea în care a fost solicitat să se prezinte în fața procurorilor DNA.

Sorin Blejnar a fost citat cu mandat de aducere, fiind însoțit la sediul DNA de doi polițiști.

Potrivit surselor citate, faptele au fost comise în anul 2011, când Blejnar se afla la conducerea ANAF. El ar fi acceptat atunci promisiunea unor sume de bani de la administratorul unei firme, în schimbul sprijinului pentru obținerea unui contract de furnizare și servicii IT.

În același dosar este vizat și un fost director de achiziții din cadrul ANAF, asupra căruia Sorin Blejnar și-ar fi exercitat influența pentru încheierea contractului cu firma din domeniul IT, conform surselor judiciare.

Sorin Blejnar ar fi acuzat de trafic de influență.

Pe 9 iunie, fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani închisoare cu executare în dosarul „Motorina”, în care a fost acuzat, alături de soții Radu și Diana Nemeș, de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. În același dosar, soții Radu și Diana Nemeș au fost condamnați la 9 ani închisoare, respectiv 7 ani închisoare.

Omul de afaceri Radu Nemeș a cerut în 2012, la schimbarea Guvernului, ca fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, la acel moment vicepreședinte al ANAF, să fie menținuți în funcții, demersuri în acest sens fiind realizate de Codruț Marta și Elan Schwartzenberg, se arată în motivarea Curții de Apel București.

De asemenea, potrivit motivării Curții de Apel București, fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, fost director la Autoritatea Națională a Vămilor și vicepreședinte al ANAF, au fost sesizați oficial cu privire la activitățile evazioniste desfășurate de omul de afaceri Radu Nemeș, însă au coordonat acțiunile de control într-o modalitate care să asigure funcționarea în continuare a mecanismului evazionist, prin exploatarea vulnerabilităților sistemului vamal.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…