Acasa Economic Șefii din institutii, amenintati cu amenda, daca nu fac concedieri

Șefii din institutii, amenintati cu amenda, daca nu fac concedieri

3 min read
0
0
66

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a transmis o notificare catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale prin care ameninta sefii de institutii cu amenda pe persoana fizica daca nu fac concedieri sau reduceri de salariu si arata ca sumele deja aprobate pentru trimestrul IV „nu acopera plata integrala a salariilor”.

„In ce priveste cheltuielile de personal, Ministerul Finantelor Publice a aprobat repartizarea pe trimestre conform propunerilor transmise, chiar daca, din modul de repartizare a acestor, sumele propuse pentru trimestrul IV nu acopera plata integrala a salariilor.

(…)

Obligatia ordonatorilor principali de credite (…) este de a dispune masurile necesare in vederea incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

(…)

De asemenea, potrivit art. 38 din acelasi act normativ, in anul 2019, numarul maxim de posturi care se finanteaza din fonduri publice, pentru institutiile si autoritatile publice, indiferent de modul de functionare si subordonare, se stabileste de catre ordonatorii de credite astfel incat sa se asigure plata integrala a drepturilor de natura salariala acordate in conditiile legii, cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

Precizam ca nerespectarea de catre ordonatorii de credite a prevederilor art. 34 alin. (3) si art. 38 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei la 100.000 de lei care se aplica persoanelor fizicecare au indeplinit calitatea de ordonator de credite la data savarsirii faptei.

(…)

Precizam ca Ministerul Finantelor Publice nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificarilor bugetare intrucat acest lucru s-ar putea realiza numai cu afectarea procesului investitional (reducerea cheltuielilor de investitii).

(…)

…va rugam a dispune masurile pe care le considerati necesare pentru incadrarea in prevederile trimestriale aprobate.

Totodata va rugam sa ne comunicati saptamanal masurile intreprinse pentru incadrarea in cheltuielile de personal aprobate. MFP va monitoriza si informa Guvernul in legatura cu stadiul implementarii acestora”, se arata in documentul care poate fi vizualizat mai jos.

amenda ordonatori credite mfp

concedieri stat mfp salarii

bani salarii 2019 mfp

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat din nou, luni, 990,1 de milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 60 de luni, la un randament mediu de 4,29% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Boierii Mehedințeanu infiinteaza prima rafinarie la Ploiești! Unul dintre ei era cofetar

Fără îndoială, istoria modernă a petrolului românesc începe cu inițiativa fraților Mehedin…