Acasa Politică PSD dorește LEGALIZAREA MARIJUANEI în România

PSD dorește LEGALIZAREA MARIJUANEI în România

2 min read
0
0
316

Parlamentarii PSD au elaborat un proiect de legislativă care instituie regimul juridic privind cultivarea, comerțul și utilizarea pe teritoriul național, în scop medical, ale plantelor de canabis și ale substanțelor preparate pe baza acestor plante. Utilizarea canabisului se va putea face exclusiv pe bază de prescripție medicală, iar cultivarea, fabricarea și comercializarea produselor pe bază de canabis vor fi autorizate de o agenție înființată în acest scop.

Anterior, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a arătat că, având în vedere că legalizarea canabisului în scopuri medicale este o practică utilizată în multe țări europene, în special pentru pacienții care suferă de cancer în faze terminale, această temă este analizată și de Ministerul Sănătății din România.

De altfel, Parlamentul European a adoptat, în februarie, o rezoluție privind utilizarea canabisului în scopuri medicale și fac apel la statele membre ale Uniunii Europene să profite de potențialul acestor tipuri de medicamente. Parlamentarii PSD amintesc de această rezoluție și subliniază că încă din 2013, România este considerată a fi a zecea țară europeană care legalizează canabisul medicinal, însă, în practică, niciun medic nu emite, în prezent, în țara noastră, o prescripție medicală pe bază de canabis, cu atât mai puțin o farmacie.

Totodată, potrivit aleșilor PSD, încă din 2013, presa română evidenția România ca stat ce a legalizat terapiile cu canabis, în ciuda faptului că farmaciile române nu comercializează încă substanțe ce conțin canabis.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Klaus Iohannis a luat o amenda de 5000 lei

Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând partidul condus de Marcel Ciola…