Acasa Sport Proiectului Sportul integrează persoanele cu dizabilități

Proiectului Sportul integrează persoanele cu dizabilități

3 min read
0
0
442

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării organizează conferința de finalizare a proiectului Sportul integrează persoanele cu dizabilități, luni, 7 noiembrie 2016, începând de la ora 13.00, la sala de sport din cadrul Universității de Petrol – Gaze Ploiești. În cadrul evenimentului va avea loc o demonstrație de baschet în scaun rulant la care vor participa jucători în fotoliu rulant din Prahova și Ilfov.

Scopul proiectului a fost de a promova sportul pentru persoanele cu dizabilități ca mijloc eficient de creștere a gradului de incluziune socială, reducerea stigmatizării și discriminării acestora. Printre rezultatele programului se numără 900 de elevi și cadre didactice informate cu privire la beneficiile practicării sportului pentru persoanele cu dizabilități, 8 demonstrații sportive la care au participat 27 de jucători în scaun rulant și un public de peste 600 de persoane din municipiul Ploiești.

Echipa de proiect a fost alcătuită din persoane cu dizabilități și experți în lucrul acestea dintre care amintim un coordonator, un instructor de viață independentă (utilizator de scaun rulant), un instructor sportiv și un specialist comunicare.

Proiectul a fost implementat în instituțiile de învățământ din județul Prahova și a fost co-finanțat de Primăria Municipiului Ploiești în perioada 13 mai — 12 noiembrie 2016.

Pentru informații suplimentare, persoană de contact: Alexandra Cioc, Comunicare, e-mail a.olteanu@sesprahova.ro.

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării este o organizație nonprofit, înființată în anul 2013 având ca scop sportul pentru persoane cu dizabilități și activitățile în interesul acestor categorii de persoane pentru integrarea lor sociala și profesională.

Asociatia este recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului pentru derularea de activități sportive pentru persoanele cu dizabilități având Certificat de Identitate Sportivă numărul 92/23.05.2015.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

” Lasa Tableta si ia Paleta!” Înscrieri la Cursuri de Tenis de Masă!

Sub egida ” Lasa tableta si ia paleta!” Clubul Sportiv sectia de Tenis de Masa organizeaza…