Acasa Economic Proiect pentru legea salarizării. Vezi care vor fi clasele de salarizare

Proiect pentru legea salarizării. Vezi care vor fi clasele de salarizare

3 min read
0
0
487

Proiectul legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice propune 116 clase de salarizare, potrivit Agerpres. Cel mai mic salariu în sectorul bugetar ar urma să fie de 1.625 de lei, iar cel mai mare de 22.000 de lei.

Conform proiectului menționat, distribuit miercuri de Federațiile sindicale, în sectorul bugetar, raportul între cel mai mic salariu de bază și cel mai mare salariu de bază este de 1 la 13. Aplicarea legii ar putea începe la 1 iulie 2017 și se va extinde până în anul 2021, însă în proiect nu se precizează și procentul anual de creștere.

Salariile premierului, al preşedintelui Curţii de Conturi şi al patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-ar plasa în clasa imediat următoare, cu 21.540 de lei.

Medicii ar urma să primească salarii cuprinse între 3.200 de lei pentru un rezident şi 6.400 pentru un medic primar, iar un profesor din învăţământul preuniversitar cu vechime cu cel mai înalt grad didactic ar ajunge la un salariu de 4.349.

Proiectul mai prevede ca în situația în care salariile de bază/soldele funcțiilor de bază/salariile funcțiilor de bază/indemnizațiile de încadrare, indemnizațiile lunare avute în luna iunie 2017 sunt mai mari decât cele prevăzute în anexele la prezenta lege să se păstreze cuantumurile avute în luna iunie 2017.

De asemenea, sporurile, majorările, indemnizațiile, compensațiile, premiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare prevăzute în anexele la lege se stabilesc astfel încât procentul de creștere a cuantumului total rezultat să nu fie mai mare decât procentul de creștere a salariilor de bază, a soldei funcției de bază, a salariului funcției de bază, după caz, pe toată perioada de aplicare etapizată a legii.

Potrivit documentului, în termen de 60 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial, Ministerul Muncii împreună cu Ministerul Finanțelor Publice vor elabora Norme metodologice de aplicare a acesteia.

PROIECTUL LEGII SALARIZARII UNITARE POATE FI CONSULTAT AICI.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Minciuna Pensiei Private ! Confuzia de Termeni: Pensia Privată vs. Pensia de Stat

Introducere În România, termenii “pensia de stat” și “pensia privată” sunt adesea folosiți…