Acasa Sport Primarul Dobre: „CSM Ploieşti este o organizaţie prost manageriată, în care conducerea este numită politic”

Primarul Dobre: „CSM Ploieşti este o organizaţie prost manageriată, în care conducerea este numită politic”

12 min read
0
0
368

După scandalul care a zguduit CSM Ploieşti, Primarul Adrian Florin Dobre a semnat încetarea contractului de muncă al directorului Cristian Nica.

Primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre, a dispus înfiinţarea unei Comisii de cercetare a directorului Club Sportiv Municipal (CSM) Ploieşti şi apoi a hotărât încetarea contractului de muncă pentru Cristian Nica, în urma scandalurilor publice repetate de la nivelul conducerii instituţiei respective.

„CSM Ploieşti este o organizaţie prost manageriată, în care conducerea numită politic, cu sprijinul majorităţii PSD – ALDE din Consiliul Local, toacă sume colosale de bani fără rezultate manageriale deosebite. Dincolo de asta, este o chestiune de legalitate şi de normalitate. În ultimele două luni au fost două scandaluri majore care au zguduit CSM-ul. Când l-am întrebat pe domnul Nica despre toate aceste nereguli majore a intrat imediat în concediu.”, a declarat primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre (foto).

CSM Ploieşti este o instituţie care a beneficiat de sume consistente din Bugetul municipal direcţionate de majoritatea PSD – ALDE din Consiliul Local. Bugetul anual al instituţiei, votat la începutul anului, a fost în cuantum de 13.000.000 lei. Chiar la ultima rectificare bugetară, în condiţiile în care se ştia despre această analiză solicitată de primarul Ploieştiului, majoritatea din Consiliu a acordat sume suplimentare de bani acestei instituţii.

Deocamdată, rămâne un mister ce se întâmplă cu banii la CSM Ploiești. Cu ceva timp în urmă, antrenorii secțiilor sportive din cadrul clubului au fost obligați să-și facă PFA pentru a fi plătiți. Nici atunci nu ajungeau banii la antrenori, aceștia ajungând prin istanțe să-și ceară drepturile salariale. Mai mult, chiar directorul demis, Cristian Nica (foto), îi sfătuia pe aceștia să renunțe la dobânzi dacă mai vor să vadă banii.

Astfel, conducerea clubului, numită politic, nu pe competențe profesionale a venit cu altă idee hazlie: antrenorii vor fi plătiți pe un contract de… o lună. Dacă sunt bani! Dacă nu, asta e!

Aflat sub tutela viceprimarului PSD, Cristian Mihai Ganea, clubul se vede în imposibilitatea de a plăti antrenorii și indemnizațiile sportivilor. Nimeni nu știe ce se întâmplă cu banii din chirii sau de ce banii luați pe sportivii vânduți altor cluburi nu se întorc la secțiile sportive respective.

Sala Sporturilor „Olimpia” Ploiești e închiriată pe ochi frumoși sau pe ochi dulci mai mult în sectorul privat. Sportivii din cadrul CSM Ploiești nu prind ore rezonabile de antrenament că nu mai loc. Li se dau poziții inacceptabile.

Restaurantul din baza Hipodromului Ploiești ar trebui să plătească chirie către CSM Ploiești, însă nu se știe cât și DACĂ se plătește.

Secția de box plătește chirie pentru sala de antrenament unei firme private, un subiect despre care vom reveni cu detalii.

Performanțele sportive sunt din ce în ce mai rare. Singura performanță se face în „familie” la CSM, unde jocurile le fac protejații politici.

„Cu părere de rău şi cu mare responsabilitate, afirm că CSM riscă să devină un sat de vacanţă unde îşi trimit PSD-iştii toţi sinecuriştii lipsiţi de merite profesionale. Acest modus operandi nu se petrece doar la CSM Ploieşti, ci şi în alte instituţii controlate de Consiliul Local.”, a afirmat primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre.
„Nica ar fi trebuit să plece singur (…). El a preferat însă susţinerea viceprimarul Cristian Ganea. Demiterea directorului este un act de normalitate, în actuala situaţie.”, a concluzionat edilul – şef al Ploieştiului, Adrian Florin Dobre.

Cristian Nica, fost arbitru de linie la fotbal, a cam stat pe linie și cât a domnit(-o) la CSM. Nu s-a remarcat decât cu o achiziție de aparate de forță făcută la club. Aparate cumpărate de la sala de fitness a soției sale. Soția e tot chiriașă la Sala Olimpia. Trebuie spus că aparatele respective nu sunt folosite nici acum de sportivi.

Cristian Nica a fost sacrificat pe altarul politicii locale. Oricum, făcea figurație pe un post unde ai statut de marionetă. Ițele le țin soții Albu și Melania Dragomir, pe post de director adjunct. Cea din urmă face jocurile la examenele și concursurile de angajare. Supervizer și coordonator de joc rămâne Cristian Mihai Ganea (foto dr.).

Cristian Nica a dat concurs. Ar fi fost greu de dat afară, dacă nu exista găselnița unui contract de un an, făcut de când s-a dat startul la bulibășeala din club. Nu 4 cum se practica de obicei. Deh, cât un mandat de administrație locală! Dar Nica e călit. A mai fost director, director adjunct… E disponibil oricând la ordinele de partid.

Se pare că Silviu Crângașu își face încălzirea să intre în teren. Din păcate, situația clubului nu se va schimba… Cei care fac jocurile de glezne încă mai rămân. Eventual, aștia schimbă funcțiile între ei.

La 1 septembrie 2014, Luminița Albu era numită pe postul de director al clubului, funcție interimară, de altfel, pentru că astfel de fotolii se obțin în urma unor „concursuri”. După numai trei luni, a apărut Cristian Nica, adus la CSM Ploiești de la CS Blejoi, unde era președinte al Comitetului Director. Era adus de fostul primar Iulian Bădescu, așa că a luat startul greșit.

În preajma alegerilor locale, din 2016, Luminița Albu a simțit că se schimbă calimera și a încercat să-i pună un stop pe glezne lui Nica, declarând despre el: „El i-a asmuțit pe toți șefii împotriva mea, prin influențe și relații, și m-a pus la zid pentru că nu am executat comenzile lui și ale altora!”

Luminița Albu (foto stg.) a revenit pe postul de Șef Serviciu Financiar, un post important, strategic, pentru jocurile din club. Soțul ei este șef serviciu structură sportivă, deși nu are studii de specialitate. Care or fi fost condițiile de angajare? Direct pe profilul candidatului? Melania Dragomir e director adjunct, rămasă cea mai tare, acum, în club.

Despre acest trio și despre luminița de la capătul tunelului, în curând, pe MediaSud.ro

Adică, despre modalitatea prin care conducerea clubului își depășește atribuțiile de serviciu când e vorba să disimuleze operațiuni financiare.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

35 de ani de la tragedia de pe Heysel care a marcat lumea fotbalului

29 mai 1985 reprezintă data care marchează cea mai neagră oră din istoria competiţiilor UE…